Κατά τρεις μήνες επεκτείνεται η οδηγία τηλεργασίας προς τους 3.500 εργαζομένους της ΕΚΤ

Στο προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δόθηκε οδηγία για εργασία εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Η νέα οδηγία επεκτείνει κατά τρεις μήνες το χρονικό διάστημα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να επελαύνει παγκοσμίως.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η τηλεργασία θα παραμείνει ως συνιστώμενη επιλογή, ανέφεραν οι πηγές.

Εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα, αλλά είπε ότι «έχοντας θετική εμπειρία από την εξ’ αποστάσεως εργασία, η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αποφασίσει την επιστροφή στην εργασία με βάση το γραφείο. Το ισχύον καθεστώς είναι ότι αυτοί που έχουν βάσιμους λόγους να εργαστούν από το γραφείο, μπορούν να το κάνουν».

Οι αποφάσεις των επιχειρήσεων παγκοσμίως να αξιολογήσουν το πότε μπορούν να επαναφέρουν τους εργαζόμενους στα γραφεία γίνονται δυσκολότερες από την ανάκαμψη των κρουσμάτων κορωνοϊού που απειλούν να βλάψουν περαιτέρω την οικονομία. Η πανδημία εξαπλώνεται με ένα εκατομμύριο νέες μολύνσεις κάθε τέσσερις ημέρες, και οι κυβερνήσεις σε ορισμένα μέρη του κόσμου έχουν επιβάλει εκ νέου lockdown.

Πολλά μέλη της ευρωζώνης των 19 κρατών καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, στην οποία βρίσκεται η έδρα της ΕΚΤ.

Η κεντρική τράπεζα απασχολεί περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους από όλη την Ευρώπη και περισσότεροι από τους μισούς έχουν ηλικία μεταξύ 31 και 47 ετών.

Πηγή: patrastimes.gr