Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών της Αχαΐας ,  σε ανακοίνωσή της καλεί τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της περιοχής, να δώσουν στη δημοσιότητα το που και το πως κατένειμαν τα χρήματα από την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, η οποία αφορούσε στους ανθρώπους της δημόσιας υγείας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης   με τον κορονοϊό.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑ αναφέρει:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑ θεωρεί ότι όλοι οι υγειονομικοί έδωσαν τη μάχη κατά της επιδημίας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση και διεκδίκησή μας για αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, και επιστροφή του  ιατρικού μισθολογίου στα προΜνημονιακά επίπεδα , όπως είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Πολιτεία με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Η υποχρέωση του κράτους για εξασφάλιση μισθολογικής αξιοπρέπειας των υγειονομικών δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε με έκτακτα «δώρα» ούτε με δωρεές από ιδρύματα που προωθούν τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ειδικά, αν αυτές οι δωρεές διανέμονται με αδιαφανείς διαδικασίες και όχι ενιαία κριτήρια, εξαιρούνται εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, τότε παίρνουν τη μορφή «μπόνους» που διχάζουν, κατηγοριοποιούν και καλλιεργούν το σαράκι του ανταγωνισμού.

Καλούμε την διοίκηση του κάθε νοσοκομείου τουλάχιστον να ενημερώσει δημόσια για το ποιους θεώρησε δικαιούχους, με ποια κριτήρια και ποιους όχι.

Πηγή: patrastimes.gr