Οι επιχειρήσεις της εστίασης (εστιατόρια, καφέ κλπ) προστέθηκαν και επίσημα στην λίστα όσων δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο κατά 40% και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως έγραψε σήμερα το «Σin» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίαζε να παρατείνει τη δυνατότητα μειωμένου ενοικίου για τις επιχειρήσεις της εστίασης, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση και αυτό επιβεβαιώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο. Σημειώνεται ότι ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί και από εκπροσώπους του λιανεμπορίου.
Συγκεκριμένα, την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζει, «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».

Πηγή: patrastimes.gr