Μια από τις μεγαλύτερες φάλαινες που έχουν εντοπιστεί στη Μεσόγειο ανέσυρε η ιταλική ακτοφυλακή. Το κουφάρι του θηλαστικού ξεβράστηκε κοντά στο λιμάνι του Σορέντο, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ιταλία.

Την νεκρή φάλαινα εντόπισαν δύτες που είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση για να διασώσουν μία μικρότερη φάλαινα που βρισκόταν σε κίνδυνο. Ωστόσο εντόπισαν το 70 τόνων κουφάρι της μεγαλύτερης φάλαινας και αφού το ανέσυραν από τα νερά ανοικτά του λιμανιού στη νότια Ιταλία το ρυμούλκησαν μέχρι τη Νάπολη. Στο μεταξύ το μικρότερο θηλαστικό είχε εξαφανιστεί.

55

Το γραφείο Τύπου της ιταλικής ακτοφυλακής έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από την επιχείρηση στον λογαριασμό της στο Twitter σημειώνοντας στη συνοδευτική λεζάντα ότι θαλάσσιοι βιολόγοι προσπαθούν να προσδιορίσουν τι προκάλεσε τον θάνατο της φάλαινας.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ η πολύπλοκη επιχείρηση ρυμούλκησης του κητώδους θηλαστικού έγινε με τη βοήθεια δύο σκαφών της ακτοφυλακής.

Οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν το ενδεχόμενο στη συνέχεια το κουφάρι της πελώριας φάλαινας να μεταφερθεί σε κάποιο μουσείο.

Πηγή: patrastimes.gr