Η ερασιτεχνική δημιουργία βρίσκει για μία ακόμα φορά βήμα έκφρασης μέσα από την ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Πατρέων, το οποίο τελεί υπο την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ και πραγματοποιείται ήδη στο ανοιχτό θέατρο της Κρήνης.

Το Σάββατο 10 , την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου η «καρδιά» του ερασιτεχνικού θεάτρου θα χτυπά στην Κρήνη, μέσα από την συμμετοχή στην ενότητα, της λαϊκής ορχήστρας και τμημάτων του χορευτικού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων καθώς και της Θεατρικής Ομάδας «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

«Πες μια λέξη και την κάνουμε τραγούδι και χορό»

Η Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Πες μια λέξη και την κάνουμε τραγούδι και χορό». Την ορχήστρα θα πλαισιώνουν χορευτές από το εφηβικό – νεανικό τμήμα του Χορευτικού  σε χορογραφίες Χρήστου Γιαννόπουλου.

Συμμετέχουν οι ερασιτέχνες μουσικοί: Αδαμόπουλος Γιώργος Ντραμς, Παπαδημητρόπουλος Νίκος Κρουστά, Ηλιόπουλος Γεώργιος Πλήκτρα, Φλογεράς Αλέξιος  Πιάνο, Κυριαζής Μάκης  Ηλεκτρική Κιθάρα, Χριστοδούλου Παναγιώτης Ακκορντεόν, Φωτόπουλος Θεόδωρος  Μπουζούκι, Παπαδόπουλος Σωτήρης  Μπουζούκι, Μπάσης Αντώνης  Κιθάρα,Μιχαλόπουλος Γεώργιος Κιθάρα, Σκέντζος Τάσος  Φλάουτο, Ζιάκου Ιωάννα  Φωνή, Φλέσσιας Γεώργιος  Φωνή, Τσάντας Κώστας  Φωνή, Διαμαντόπουλος Μάκης  Φωνή.

Διεύθυνση ορχήστρας και καλλιτεχνική διεύθυνση η Δήμητρα Αψόμωτου.

”Η Επιστροφή” – Μια μαύρη κωμωδία από την Θεατρική Ομάδα της Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας

Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ,  η Θεατρική Ομάδα της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, θα παρουσιάσει στο θέατρο της Κρήνης για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, τη μαύρη κωμωδία του  Φρήντριχ Ντύρρενματ, «Η επιστροφή».

Πρόκειται για μία τραγική κωμωδία που καταδεικνύει τη διαφθορά του δυτικού πολιτισμού και θέτει μεγάλα ερωτήματα. Μπορεί κανείς να αγοράσει τη δικαιοσύνη; Ποια είναι η τιμή της ανθρωπιάς; Οι ηθικές αξίες, η αρετή, τα αγνά αισθήματα, η πίστη, έχουν καμία τύχη απέναντι στην παντοδυναμία του χρήματος;

  • Μετάφραση: Ηώ Αμανάκη, Διασκευή –  μουσική επιμέλεια – σκηνοθεσία: Φώτης Λάζαρης,

Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται:

Νίκος Παναγόπουλος, Αγγελίνα Βγενοπούλου, Στάθης Μακρίδης, Γιώτα Παναγοπούλου, Γιώτα Οικονόμου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Άγγελος Μπουμπούλης, Δέσποινα Μάη, Φώτης Λάζαρης, Έλενα Νταή, Μαρία Φωτίου,  Νίκος Αντωνίου.

  • Σχεδιασμός σκηνικών: Eno Shkodrani, κατασκευή σκηνικών: Eno Shkodrani , Χρήστος Σιάχος, Βασίλης Παπαδόπουλος.
  • Κοστούμια : ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θεατρική ομάδα ‘’από κοινού’’, Σχεδιασμός και ρύθμιση  φωτισμού: Βασίλης Βανταράκης, Σχεδιασμός και ρύθμιση ήχου : Νίκος Αντωνίου, Ελπινίκη Χασιώτη.
  • Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση επί σκηνής (ηλεκτρική κιθάρα):  Νίκος Αντωνίου.

Το τραγούδι ‘’αυτός ο τόπος’’ του Θάνου Μικρούτσικου και Μάνου ελευθερίου, ερμηνεύουν οι Αναστασία Μπούρμπου και Νάντια Ζέρβα σε διασκευή- ενορχήστρωση Γιώργου Τριανταφύλλου και Θανάση Σβόλη. Τους στίχους  πάνω στη μελωδία έγραψε η Αναστασία Μπούρμπου.

Φωτογραφία Βασίλης Λάγιος.

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την δωρεάν είσοδο στη συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα (πλην Κυριακής) και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr.

Πηγή: patrastimes.gr