Στην Κίνα βρέθηκε το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) το νέο στέλεχος εντοπίστηκε σε μια 23χρονη φοιτήτρια η οποία έφτασε στην Κίνα από τη Σανγκάη στις 14 Δεκεμβρίου, αφού είχε βρεθεί στη Βρετανία.

Η μετάλλαξη εντοπίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου στη Βρετανία, έπειτα από αναλύσεις και το Πεκίνο την ίδια μέρα είχε ανακοινώσει την αναστολή των πτήσεων από και προς τη χώρα.

Αυτό το στέλεχος του κορονοϊού είναι το πρώτο που εισάγεται στην Κίνα «και αποτελεί μεγάλη απειλή για την πρόληψη και τον έλεγχο της COVID-19 στη χώρα», τόνισε το CDC στην ανακοίνωσή του.

Κατά συνέπεια έχουν ληφθεί πολλά μέτρα, ενώ η φοιτήτρια έχει τεθεί σε απομόνωση. Επιπλέον έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της, περιλαμβανομένων των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης στην οποία επέβαινε αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP. «Οι χώροι από τους οποίους πέρασε απολυμάνθηκαν» σύμφωνα με το CDC.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού είναι 50% με 74% πιο μολυσματικό από τα άλλα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η βρετανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε αρκετές χώρες,όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.

Πηγή: patrastimes.gr