Η Ώρα Πατρών στα πλαίσια της ανάδειξης, καταγραφής αλλά και επίλυσης των προβλημάτων επισκέφτηκε το Ρωμανό και συζήτησε με μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η συζήτηση  που πραγματοποιήθηκε ήταν δημιουργική, ουσιαστική και διερευνήθηκαν μέσω του διαλόγου διάφορες λύσεις.

ROMANOS3

1) Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και η τροφοδοσία με νερό καλής ποιότητας ώστε να μην παρατηρηθεί και φέτος το φαινόμενο της έλλειψης νερού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η δημοτική αρχή επιμένει στην ξεπερασμένη λογική των γεωτρήσεων που επιβαρύνουν περισσότερο τον υδροφόρο ορίζοντα αλλά η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση επίλυσης του προβλήματος υδροδότησης της πόλης αποδεικνύεται, ότι είναι η διαχείριση του φράγματος με την ίδρυση του διαδημοτικού φορέα. Η Ώρα Πατρών με το αριθμ. πρωτ. 28608/7-7-2020 έχει θέσει το θέμα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο χωρίς να λάβει απάντηση.

2) Οι οσμές από την Ξερόλακκα κατά τη διαδικασία της αποστράγγισης φτάνουν στην περιοχή με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Πρόταση για εκτεταμένη δενδροφύτευση (τοίχος), ως ανάλογη πρακτική με τον βιολογικό καθαρισμό.

ROMANOS7

3) Άμεση ενίσχυση με κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων. Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ώστε να μην μετακινούνται από τον αέρα με κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Ενίσχυση της συγκομιδής των απορριμμάτων.

4) Σύνδεση όλων των σπιτιών με το αποχετευτικό δίκτυο.

5) Τοποθέτηση καθρεπτών για την αποφυγή ατυχημάτων.

ROMANOS4

6) Η περιοχή δεν έχει ελεύθερο χώρο-πλατεία που θα αποτελεί τόπο συνεύρεσης και ψυχαγωγίας. Ένας διαθέσιμος χώρος 3,5 στρεμμάτων που επισκεφθήκαμε μπορεί να αποτελέσει την πλατεία της περιοχής με ένα μικρό θέατρο, παιδική χαρά κ.α.. Πρόταση μας για ένταξη στο Πράσινο Ταμείο.

7) Να σκεπαστούν οι αύλακες σε όλο το μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου.

ROMANOS6

8) Να κλειστούν τα φρεάτια δίπλα ακριβώς από την παιδική χαρά που αποτελούν παγίδες ιδιαίτερα για τα παιδιά (η περιοχή έχει θρηνήσει την απώλεια μικρού παιδιού).

9) Ανάδειξη των μονοπατιών στο φαράγγι του Ρωμανού ως εναλλακτικοί τρόποι άθλησης για τους κατοίκους της πόλης.

Πηγή: patrastimes.gr