Η ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, επιστρέφει στην Πάτρα μετά από 11 χρόνια με μία εμβληματική συναυλία – παράσταση η οποία πραγματοποιείται σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο κάστρο του Ρίου.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ορχήστρας στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, για να παρουσιάσει τις «Επτά Ωδές στον Ύμνο της Ελευθερίας» του Νικόλαου Μάντζαρου και την αξεπέραστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός», ο μαέστρος και μουσικός διευθυντής της ορχήστρας Γιώργος Αραβίδης, το πρώτο βιολί της ορχήστρας Στάθης Λασκαρίδης και οι διευθυντές παραγωγής Βασίλης Δραμουντάνης και Σωτηρία Σβόλη, είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα ύπαρξης στο εξής συνεχούς συνεργασίας και συμμετοχή της ορχήστρας σε ετήσια βάση στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός και οι θεσμοί του.

Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2022 , με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή.

ΕΞΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Από το Διεθνές φεστιβάλ Πάτρας γίνεται γνωστό ότι τα εισιτήρια της συναυλίας έχουν εξαντληθεί. Η προσέγγιση στο χώρο της συναυλίας θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι κάτοχοι εισιτηρίου και μόνο με την επίδειξή του.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι για την μετακίνηση των συμπολιτών οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Κάστρο του Ρίου, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η οποία θα παρουσιάσει τις «Επτά Ωδές στον Ύμνο της Ελευθερίας» του Νικόλαου Μάντζαρου και την αξεπέραστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός», έχει προβλεφθεί η συγκοινωνιακή κάλυψη από και προς τον χώρο με την πραγματοποίηση έκτακτων δρομολογίων από το αστικό ΚΤΕΛ

*Αναχωρήσεις από την αφετηρία της γραμμής του αστικού ΚΤΕΛ για Ρίο

Τα δρομολόγια έχουν ως εξής:

Από Πάτρα για Ρίο:

Από τις 7.00 το απόγευμα και κάθε μία ώρα

Από Ρίο αναχώρηση των λεωφορείων στις 00.30

Ώρα έναρξης της συναυλίας 21.30’

Πηγή: patrastimes.gr