Σε συνταγές αυτό – μαστιγώματος σε ότι αφορά την επίτευξη του στόχου για προσέλκυση τουριστών στην πόλη έστω και για λίγες ώρες ή μια ημέρα αποκαλύπτεται ότι επιδίδεται συνεχώς πλέον η Πάτρα.
Την ώρα που ο τουρισμός αποτελεί καλώς ή κακώς την «ναυαρχίδα» των τοπικών και περιφερειακών οικονομιών, η τρίτη πόλη της χώρας, η οποία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει είναι η θάλασσα, επί σειρά ετών δεν έχει υποβάλει κανένα φάκελο υποψηφιότητας για να πάρει «γαλάζια σημαία».
Το πιο ανησυχητικό είναι – σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm – ότι τρείς παραλίες της Πάτρας θα μπορούσαν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να απαιτούνται μεγάλες δαπάνες για την οργάνωση τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με την καθαρότητα των νερών τους, να εξασφαλίσουν «Γαλάζια σημαία».
Αυτές είναι οι παραλίες της Πλαζ στην Αγυιά των Μποζαϊτίκων και υπό προϋποθέσεις των Βραχνεϊκων. Τα νερά ιδιαίτερα στην πλαζ και τα Μποζαϊτικα είναι εξαιρετικής ποιότητας τα τελευταία χρόνια είπε ο κ. Βανταράκης, προσθέτοντας πως τα κόστη ως προς τις υποδομές είναι απίστευτα χαμηλά.
Ο κ. Βανταράκης τόνισε επίσης, ότι κατ’ ουσία κανένας δήμος της Αχαΐας δεν ενδιαφέρεται για να αποκτήσουν οι παραλίες του «Γαλάζια σημαία», προσθέτοντας, πως ακόμα και οι δύο παραλίες της Δυτικής Αχαΐας που απέσπασαν φέτος σημαία, είναι επειδή πίεσαν οι ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή καθώς οι Δήμαρχοι δεν ενδιαφέρονται να υποβάλουν φακέλους.
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών σημείωσε, ότι έχει κατ’ επανάληψη στείλει έγγραφο τόσο στο Δήμο Πατρέων, όσο και σε άλλους δήμους της περιοχής, με το οποίο τους έχει κάνει γνωστό ότι προφέρεται να βοηθήσει, προκειμένου να συνταχθεί φάκελος υποψηφιότητας συγκεκριμένων παραλιών, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ ΕΔΩ


Πηγή: patrastimes.gr