Το μεγάλο στοίχημα για την Πάτρα και το αεροδρόμιο του Αράξου, ως δυο από τις βασικές πύλες εισόδου τουριστών στη χώρα μας, μετά το άνοιγμα των συνόρων είναι από σήμερα σε πλήρη …εξέλιξη τ

Στο  λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας αναμένεται να δέσουν σήμερα επτά πλοία από τις γραμμές της Αδριατικής, μεταφέροντας περισσότερους από 1.200 Επιβάτες .

Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει το σχέδιο διαχείρισης ως προς την αντιμετώπιση και εντοπισμό πιθανών θετικών επισκεπτών στον κορονοϊό.

Σημείο αναφοράς της προσπάθειας για την υγειονομική διαχείριση των επισκεπτών, τα ενδεικτικά τεστ.

Η αρχή έγινε χθες με την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων κατά την άφιξη πλοίων ,τα οποία ωστόσο μετέφεραν μόνο φορτηγά από την Ιταλία στην Ελλάδα .

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα καταβάλλουν προσπάθεια να μην υπάρχουν καθυστερήσεις ενώ καθοριστικής σημασίας θεωρείται το γεγονός της σωστής λειτουργίας του συστήματος, μέσω του οποίου θα καθορίζεται σε ποιον από τους τουρίστες θα γίνεται τεστ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

Οι πρώτοι επισκέπτες στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου , θα έρθουν από Γερμανία και Βέλγιο  με τρείς αφίξεις αεροσκαφών οι οποίες είναι ι προγραμματισμένες για αύριο Παρασκευή.

Για τον έλεγχο των τουριστών η είσοδος των οποίων θα γίνεται στην Δυτική Ελλάδα από αέρος η δυνατότητα ελέγχου θεωρείται πως είναι πιο εφικτή, καθώς η φόρμα την οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι τουρίστες που έρχονται με αεροπλάνα και πλοία γίνεται πιο  διαχειρίσιμη εαν έχει υποβληθεί 48 ώρες νωρίτερα και αυτό ως προς τις πτήσεις είναι εφικτό.

Πηγή: patrastimes.gr