Η Πάτρα το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου, γιόρτασε με ξεχωριστό τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Σημείο αναφοράς η πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου, το ιστορικό κέντρο της πόλης, η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, οι παραλίες και η οργανωμένη πλαζ του ΕΟΤ στην Αγυιά, οι υπαίθριοι χώρου των δύο μεγάλων Νοσοκομείων (ΠΠΝΠ – Αγ. Ανδρέας» και γειτονιές , που «πλημμύρισαν» από νότες.

Τα μουσικά σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού έστειλαν το δικό τους μήνυμα τα μουσικά σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το Κουιντέτο του Δημοτικού Ωδείου, η  Δημοτική Μπάντα η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων ,  η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»,  η Ορχήστρα του Χορευτικού τμήματος Δήμου Πατρέων καθώς και η ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου μέσα από την προβολή του Μιούζικαλ « Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται», συνέθεσαν το παζλ των φετινών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Οι εκδηλώσεις για πρώτη φορά φέτος , μεταδόθηκαν μέσω live streaming δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν πρόσβαση ακόμα και εξ αποστάσεως στα δρώμενα.

Το παρών στις εκδηλώσεις, έδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Πηγή: patrastimes.gr