Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έστειλαν από την Πάτρα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί την κυβέρνηση, συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη αεργία.

πορεια1

Ενδεικτικό της μαζικής συμμετοχής στην απεργία είναι το γεγονός ότι στην συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (χθες)συμμετείχαν περίπου 6000 άτομα. Να σημειωθεί ότι όταν η Κεφαλή της πορείας ήταν στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Κολοκοτρώνη, το τέλος της ήταν στην διασταύρωση των οδών Γούναρη και Μαιζώνος.

Το εργατικό κέντρο σε ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων τονίζει:

“Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς, όλους τους εργατοϋπάλληλους και το λαό της Πάτρας που με τη μαζική παρουσία του στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου έστειλε μήνυμα αγώνα και μάχης, κλιμάκωσης του αγώνα μας.

Η επιτυχία της  απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους χιλιάδες εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους που σήμερα έκαναν για πρώτη φορά ένα μεγάλο βήμα. Όλους αυτούς που πήραν σήμερα το βάπτισμα του πυρός, έκαναν την πρώτη τους απεργία. Τα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας είναι δίπλα τους”.

Πηγή: patrastimes.gr