Την ανάγκη να μην ακυρωθεί η εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, επισημαίνει σε επιστολή της προς τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

Το Καραμανδάνειο είναι το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα που εξυπηρετεί παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, των Νησιών Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

Ως εκ τούτω θα πρέπει να ενισχύεται σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου είναι απαραίτητη καθότι τα παιδιά για να υποβληθούν σε Μαγνητική Τομογραφία απαραιτήτως θα πρέπει να υπάρχει στην εξέταση Αναισθησιολόγος.

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση Μαγνητικού στο Καραμανδάνειο είναι σε διαδικασία εκπαιδευτικής το προσωπικό και βρίσκονται στο στάδιο απόκτησης κονδυλίου προκείμενου να διαμορφωθεί ειδικός χώρος, εγκατάστασης του μηχανήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλάζει ο σχεδιασμός και ο Μαγνητικός θα τοποθετηθεί σε Πρωτοβάθμια Μονάδα της Πάτρας, που δεν υπάρχει χώρος να εγκατασταθεί στο Καραμανδάνειο.

Είναι επιβεβλημένη η εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Προς την κατεύθυνση αυτή ζητάμε από την Διοίκηση της 6ης Υπε και το Υπουργείο Υγείας να ληφθούν πρωτοβουλίες για την άμεση διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασης.

Πηγή: patrastimes.gr