Την άμεση ανάκληση της απόφασης της , να καλέσει σε απολογία τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο, επειδή συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούσαν στην πορεία του κορονοϊού, ζητά από την διοικήτρια του ΠΠΝΠ κ. Μαμμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής:

Κλήση σε Απολογία από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ρίου στον κ. Χαράλαμπο Γώγο, επειδή ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρών για την πορεία της πανδημίας.   

 

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Ρίου κάλεσε σε απολογία τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμοξιολόγο κο Χαράλαμπο Γώγο επειδή αποδέχθηκε πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο  για την πορεία του κορωνοϊού στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα.

            Απαράδεκτη ενέργεια που προκαλεί θυμηδία.

            Καλεί σε απολογία για να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις τον Καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της ενημέρωσης αφού είναι Συντονιστής του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού και είναι μέλος της Ειδική Επιτροπής του ΕΟΔΥ.

Καλεί σε απολογία έναν επιστήμονα που πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει τον Διοικητή στο Νοσοκομείο του Ρίου παρά το επιβαρημένο ιατρικό έργο. Το Νοσοκομείο του Ρίου δεν διαθέτει αναπληρωτή Διοικητή. Στις άδειες της Διοικήτριας χρέη Διοικητή κάνει εκ του νόμου ο κος Χ.Γώγος ως Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές.

Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει τι επιδιώκει, τι εξυπηρετεί η Διοικήτρια με την εν λόγω κατάπτυστη κλήση σε απολογία που επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα!!!

Πηγή: patrastimes.gr