Σύντομα όπως όλα δείχνουν θα τελειώσει η περιπέτεια του Ροναλντίνιο στην Παραγουάη. Ολα άρχισαν όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Παραγουάης προσπαθώντας, μαζί με τον αδερφό του Ρομπέρτο Ντε Ασίς Μορέιρα, να μπει με πλαστά διαβατήρια στη χώρα, με τη συνέχεια να περιλαμβάνει τη φυλάκιση του Βραζιλιάνου πρώην άσου με κατηγορίες για πλαστογραφία και εμπλοκή σε κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αυτό έγινε τον περασμένο Μάρτιο, με τον Ροναλντίνιο να βγαίνει από τη φυλακή μετά από έναν μήνα, καταβάλλοντας ένα μεγάλο ποσό που είχε οριστεί ως εγγύηση, μένοντας όμως σε κατ’οίκον περιορισμό σε ξενοδοχείο.

Πλέον, η περιπέτεια των δύο αδερφών αναμένεται να έχει αίσιο τέλος. Ο εισαγγελέας αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία έκρινε πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την εμπλοκή τους σε κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Αντίθετα, τόνισε πως ο Νούνο Ασίς γνώριζε ότι τα διαβατήρια ήταν πλαστά, ενώ επεσήμανε πως ο Ροναλντίνιο ναι μεν δεν γνώριζε, αλλά θα έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικός.

Η εισήγησή του σε ό,τι αφορά την ποινή που θα πρέπει να τους επιβληθεί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την ελευθερία τους. Για τον Νούνος Ασίς πρότεινε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή, ενώ για τον Ροναλντίνιο ένα έτος με αναστολή. Αμφότεροι θα έχουν περιοριστικά μέτρα και θα πρέπει να εμφανίζονται στις αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας μία φορά στους τρεις μήνες, ενώ θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο συνολικού ύψους 200 δολαρίων.

Πλέον, αναμένεται και η απόφαση του δικαστή η οποία όπως όλα δείχνουν θα παρθεί εντός της επόμενης εβδομάδας με τα δύο αδέρφια να μένουν ελεύθερα και να επιστρέφουν στη Βραζιλία.

Πηγή: patrastimes.gr