Η Ρωσία σχεδιάζει να εμβολιάσει τουλάχιστον 400.000 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού εναντίον του Covid-19, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, καθώς οι αρχές κατέγραψαν ρεκόρ 27.543 νέων περιστατικών του κορωνοϊού.

Η Ρωσία, που εργάζεται για διάφορα εμβόλια κατά του ιού, έχει δει μια κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων από την Σεπτέμβριο, όμως οι αρχές έχουν αποφύγει μέχρι τώρα να επιβάλουν lockdown, προτιμώντας αντ΄ αυτών στοχευμένα μέτρα σε ορισμένες περιοχές.

Η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Hetero θα κατασκευάσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του Covid-19, Sputnik V, βάσει των όρων μιας συμφωνίας με το Ταμείο Ρωσικών Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), όπως ανακοίνωσε σήμερα το δεύτερο.

Το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας, που αναπτύσσει το EpiVacCorona, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19, ανέφερε πως η ανοσία δεν θα διαρκεί για όλη τη ζωή και πως επιπλέον εμβολιασμοί θα απαιτηθούν 6-10 μήνες μετά τους δύο πρώτους και στη συνέχεια κάθε τρία χρόνια.

Το Ινστιτούτο Vector είναι έτοιμο να παραγάγει έως πέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του τον χρόνο, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Ρίζικοφ, επικεφαλής του τμήματος για τις ζωονοσογόνες μολύνσεις και τη γρίπη.

Ο Σόιγκου είπε πως 2.500 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού έχουν εμβολιαστεί ήδη κατά του Covid-19, και αναμένεται συνολικά να φθάσουν τις 80.000 μέχρι τα τέλη του έτους, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στη Μόσχα, από 1.500 έως 1.700 ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό εισάγονται στο νοσοκομείο κάθε μέρα, δήλωσε η αντιδήμαρχος Αναστασία Ράκοβα.

«Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μόσχα παραμένει πολύ τεταμένη, σήμερα καταγράψαμε ένα, ας το πούμε έτσι, νέο αρνητικό ρεκόρ» δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, καθώς οι μολύνσεις στην πρωτεύουσα έφθασαν τις 7.918.

Παρά την αύξηση αυτή, η Ράκοβα είπε πως υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες περίπου 5.000 νοσοκομειακές κλίνες και πως 12 επιπλέον κέντρα αξονικής τομογραφίας έχουν ανοίξει για να προσφέρουν 24ωρη βοήθεια στους ασθενείς.

Με 2.215.533 μολύνσεις, η Ρωσία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών Covid-19 στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία και τη Βραζιλία. Έχει καταγράψει 38.558 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: patrastimes.gr