Στιγμές τρόμου έζησε ο φύλακας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας, τα ξημερώματα της πρώτης εργάσιμης ημέρας του 2021, όταν βρέθηκε στα χέρια τεσσάρων κακοποιών οι οποίοι έκαναν κινηματογραφική επιδρομή, τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν και ανατίναξαν με εκρηκτικά το ΑΤΜ που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις

Οι τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο εργοστάσιο στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας ακινητοποίησαν τον εμβρόντητο φρουρό, πήραν τα κινητά του τηλέφωνα για να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία και κατευθύνθηκαν προς την 2η πύλη όπου βρισκόταν το ΑΤΜ για τις ανάγκες των εργαζομένων. Τοποθέτησαν με γρήγορες κινήσεις εκρηκτικά, το ανατίναξαν και άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα, που δεν έχει διευκρινιστεί πόσα ήταν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ενώ οι δράστες χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι, όπως είχαν εμφανιστεί, χωρίς ο φύλακας να δει αν διέφυγαν με αυτοκίνητο ή άλλα μέσα. Στο εργοστάσιο έφτασαν άνδρες της Ασφαλείας και της Εγκληματολογικής υπηρεσίας που συνέλεξαν υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και πήραν κατάθεση από τον σοκαρισμένο φύλακα.

Η επιδρομή παρουσιάζει ομοιότητες με άλλη μια ανατίναξη ΑΤΜ που είχε γίνει στις 4:30 τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου, όταν τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έδεσαν με συρματόσχοινο τα ρολά τράπεζας στις Ερυθρές στα σύνορα Βοιωτίας και Αττικής, τα ξήλωσαν τραβώντας τα με το όχημά τους και στη συνέχεια ανατίναξαν με εκρηκτικά το ΑΤΜ, αρπάζοντας τις κασετίνες με τα χρήματα. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν οι ίδιοι και στις δυο περιπτώσεις.

Πηγή: patrastimes.gr