Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε χθες το πρωί η διάσωση ενός 3χρονου κοριτσιού μέσα από τα ερείπια του σπιτιού του, στη Σμύρνη, 65 ολόκληρες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής. Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την απομάκρυνσή της με φορείο, μέσα από τα συντρίμμια, και το χεράκι της να κρατάει σφιχτά το χέρι ενός από τους διασώστες της.

Η μικρή Ελίφ αναρρώνει πλέον στο νοσοκομείο, με εμφανή τα σημάδια από τη δοκιμασία που πέρασε, αν και ο δρόμος είναι μακρύς για να αφήσει πίσω της το ψυχολογικό τραύμα.

Η μητέρα της μικρής και τα 10χρονα δίδυμα αδέλφια της, καθώς και ο 7χρονος αδελφός της, είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια νωρίτερα. Για το 7χρονο αγόρι τα πράγματα ήταν ήδη πολύ δύσκολα, και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη. Να σας ευλογεί ο Θεός, οι προσευχές μου εισακούσθηκαν και επανενώθηκα με την Ελίφ» δήλωσε η γιαγιά του κοριτσιού, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Λίγες ώρες πριν τη διάσωση του 3χρονου κοριτσιού, ένα άλλο κορίτσι, η 14χρονη Ιντίλ Σιρίν ανασύρθηκε από τα ερείπια άλλης πολυκατοικίας, σύμφωνα με την AFAD.

Όμως η χαρά της οικογένειάς της ήταν σύντομη, καθώς η αδελφή της, η Ιπέκ, εντοπίστηκε νεκρή, όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet.

Πηγή: patrastimes.gr