Σόκαρε χριστουγεννιάτικα το μικρό πριγκιπάτο η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, γνωστή και ως η «θλιμμένη πριγκίπισσα». Εμφανίστηκε σε χριστουγεννιάτικη γιορτή και μοίρασε δώρα σε μικρά παιδιά με απρόσμενο νέο λουκ στα μαλλιά της: Είχε ξυρίσει την μια πλευρά του κεφαλιού της λανσάροντας ένα πανκ λουκ.

Το αρχικό σοκ των Μονεγάσκων διαδέχθηκαν σχόλια και αναλύσεις από ειδικούς για την ψυχολογική κατάσταση της πριγκίπισσας που έχει απασχολήσει δεκάδες φορές τα media. Να θυμίσουμε τις φήμες πως προσπάθησε να το σκάσει από το πριγκιπάτο μια μέρα πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Σύμφωνα με τους ειδικούς «μια γυναίκα που κόβει τα μαλλιά, θέλει να αλλάξει την ζωή της» μεταφράζοντας την κίνηση της αυτή της πριγκίπισας Σαρλίν ως μια ακόμα κραυγή αγωνίας.

Σύμφωνα με την η Renee Engeln, καθηγήτρια ψυχολογίας «η ριζική αλλαγή στην εμφάνισή μιας γυναίκας είναι ένας τρόπος να στείλει το μήνυμα ότι έκανε ή θα κάνει μια ριζική αλλαγή στη ζωή της ή ότι θα ήθελα να την κάνει».

Η συγγραφέα Erin Blakemore σημειώνει πως «το να κόβεις τα μαλλιά σου -και να αντιστέκεται στα παραδοσιακά ιδεώδη της γυναικείας ομορφιάς- είναι ένας κλασικός τρόπος να απομακρυνθείς από την υποταγή».

Η θλιμμένη πριγκίπισσα
Τα τελευταία χρόνια το μελαγχολικό βλέμμα της Σαρλίν του Μονακό γίνεται θέμα σε κάθε εμφάνισή της. Το 2000 η Σαρλίν γνωρίζει τον γιο της Γκρέις Κέλι Πρίγκιπα Αλβέρτο στους αγώνες κολύμβησης Mare Nostrum στο Μονακό.

Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να καταφέρει να την γοητεύσει. Ο πρίγκιπας συνέχιζε να την πολιορκεί με επιστολές. Ο θάνατος του πατέρα του, Πρίγκιπα Ρενιέ το 2005, τους έφεραν πιο κοντά. Το 2011 γίνεται ο γάμος τους. Την μέρα του γάμου της τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν με νόημα ότι «τα δάκρυα έρρεαν ασταμάτητα στο πρόσωπο της πριγκίπισσας». Το ABC μετέδωσε ότι όταν ο Αλβέρτος πήγε να φιλήσει τη νύφη, εκείνη τον απέφυγε.

Σύντομα όμως η Σαρλίν ανακάλυψε πως ζωή της στο παλάτι του Μονακό όμως δεν ήταν ένα παραμύθι όπως την περίμενε. Ζει εδώ και χρόνια σε ένα «χρυσό κλουβί» και η μελαγχολία της γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο εμφανής.

Τρεις προσπάθειες απόδρασης
Πριν τον γάμο της, η Σαρλίν προσπάθησε να δραπετεύσει τρεις φορές. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό L’ Express, λίγο πριν τον γάμο, όταν η Σαρλίν είχε πάει στο Παρίσι για να κάνει πρόβα νυφικού. Ζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής όταν έμαθε πως ο Αλβέρτος που είχε ήδη δύο εξώγαμα, είχε αποκτήσει και τρίτο παιδί με μία αφρικανή ερωμένη του κατά τη διάρκεια σχέσης του παράλληλα με τη Σαρλίν.

Η δεύτερη προσπάθεια να δραπετεύσει έγινε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια του Gran Prix του Μονακό.

Η τρίτη έγινε την ίδια χρονικά περίοδο, όταν έβγαλε ένα αεροπορικό εισιτήριο χωρίς επιστροφή, για τη Νότιο Αφρική. Κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας όταν την σταμάτησε η Ασφάλεια του πριγκιπάτου και της πήρε το διαβατήριο. Σήμερα, οι φήμες λένε πως ο Αλβέρτος την κρατάει μέσα στην χρυσή φυλακή της εκβιάζοντας την με την επιμέλεια των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς «οι γυναίκες που βγαίνουν μετά από έναν χωρισμό και απλώς θέλουν να απαλλαγούν από τα μαλλιά τους, δεν θέλουν να έχουν μνήμες από τη σχέση, λες και υπάρχει DNA στα μαλλιά που κρατά αυτές τις αναμνήσεις».
Και όλο το πριγκιπάτο κρατάει πλέον την αναπνοή του, αναμένοντας την 4η προσπάθεια απόδρασης της Σαρλίν που ίσως είναι και η φαρμακερή. Πάντως η νέα πάνκ εμφανισή της δείχνει πως είναι πλέον αποφασισμένη να αλλάξει την ζωή της …

Πηγή: patrastimes.gr