Η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν ειρηνικά σε όλη τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο για να καταγγείλουν τη βίαιη καταστολή των μετεκλογικών κινητοποιήσεων.

«Ζητώ από όλους τους δημάρχους να γίνουν οι οργανωτές, σήμερα 15 και αύριο 16 Αυγούστους, των μαζικών ειρηνικών συγκεντρώσεων σε κάθε πόλη» της χώρας, ανέφερε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η Τιχανόφσκαγια, η οποία έχει καταφύγει στη γειτονική Λιθουανία από τις αρχές της εβδομάδας λόγω των «πιέσεων» που δεχόταν, σύμφωνα με το περιβάλλον της.

Η Τιχανόφσκαγια έκανε επίσης λόγο για «κύμα αιματηρής» καταστολής, χαρακτήρισε «κρίσιμη» την κατάσταση και κάλεσε την κυβέρνηση «να τα σταματήσει όλα αυτά και να ξεκινήσει διάλογο». «Οι Λευκορώσοι δεν θα θελήσουν ποτέ ξανά να ζήσουν υπό αυτό το καθεστώς», επέμεινε.

Εξάλλου, χαιρέτισε τις «ανθρώπινες αλυσίδες», στις οποίες συμμετέχουν πολλές γυναίκες, ντυμένες στα λευκά, καθώς και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα εργοστάσια με αίτημα να σταματήσει η καταστολή και να διενεργηθούν ελεύθερες εκλογές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr