Η Τουρκία, που κάθε τόσο κατηγορεί την Ελλάδα για τον φράκτη στον Έβρο, ξεκίνησε την κατασκευή ενός ψηλού τοιχίου μήκους 295 χλμ, στα σύνορα με το Ιράν.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του νομάρχη της περιοχής Βάν, Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, το έργο κρίνεται επιτακτικό μετά την αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης από το έδαφος του Ιράκ. Ωστόσο εκτιμάται πως στόχος του νέου φράκτη είναι να αποτρέψει και τη δράση της κουρδικής οργάνωσης PKK, που η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

Ο Μπιλμέζ μαζί με τον περιφερειακό διοικητή χωροφυλακής στρατηγό Γιουξέλ Γιγίτ και τον αστυνομικό διευθυντή Ατανούρ Αϊντίν, επιθεώρησαν τις εργασίες στησίματος τείχους και σκαψίματος τάφρου στην περιοχή Τσαλντιράν του νομού Βαν στα σύνορα με το Ιράν.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης τόνισε πως συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του τείχους 64 χλμ που άρχισαν από τα σύνορα στον νομό Άγρι και ότι στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι το τέλος του έτους ενώ ως τώρα έχουν ολοκληρωθεί ένα τμήμα 3,5 χλμ.

«Θα χτιστεί ένας τοίχος σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή 295 χιλιομέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων Τουρκίας-Ιράν, να αποτραπούν οι παράνομες διαβάσεις και οι δραστηριότητες λαθρεμπορίας και αποτρέψει τη διείσδυση του ΡΚΚ» σχολίασε ο Μπιλμέζ.

Πηγή: patrastimes.gr