Αναβιώνει το ζοφερό καθεστώς τρόμου στην ιδιωτική εκπαίδευση, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ (ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών) η οποία αποκαλύπτει ότι «ιδιωτικά σχολεία ξεκινούν το πογκρόμ εκδικητικών απολύσεων».

Στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, γίνετια λόγος για το «θεάρεστο έργο Κεραμέως – ΣΙΣ» που «αρχίζει να αποδίδει «καρπούς»».

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η Neue Schule Athen, σχολείο που μάλιστα λειτουργούσε και ως μη κερδοσκοπικό, προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων 4 εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, φυσικά χωρίς καμιά αιτιολογία. Ο ένας εκ των συναδέλφων είναι μαχητικό στέλεχος του σωματείου με συνεχή παρουσία σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και με έντονη κοινωνική δράση. Μήπως αυτός, τελικά, είναι ο λόγος της απόλυσης, αναρωτιέται η ΟΙΕΛΕ.

Η ομοσπονδία καταγγέλλει δε πως καθημερινά «βομβαρδίζεται» με μηνύματα και τηλεφωνήματα, κυρίως από ιδιωτικά νηπιαγωγεία, με τρομοκρατημένους εκπαιδευτικούς να την ενημερώνουν ότι οι ιδιοκτήτες τους κάνουν λόγο για αλλαγή συμβάσεων με μισθούς εργατικής νομοθεσίας, για οχτάωρη και δεκάωρη απασχόληση χωρίς υπερωριακή αμοιβή, για δια της βίας απασχόληση καλοκαίρι, Σαββατοκύριακο, αργίες.

 «Το καθεστώς σκότους και ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση επέστρεψε. Στο χέρι όλων μας είναι να ανατρέψουμε τον επαίσχυντο νόμο Κεραμέως και τη νοσηρή αυτή κατάσταση», καταλήγει η ΟΙΕΛΕ.

Πηγή: patrastimes.gr