Με επιτυχία, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας αγάπης, σύμπνοιας και αλληλοκα-τανοήσεως, διεξήχθησαν οι Ιερατικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τις οποίες συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Οι συνάξεις πραγματοποιήθηκαν κατά Αρχιερατικές Περιφέρειες με σκοπό την αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ του Ποιμενάρχου μας  και των κλη-ρικών καθώς και την διευθέτηση των κατά Αρχιερατική Περιφέρεια λατρευτι-κών, διοικητικών και διαχειριστικών θεμάτων  και προβλημάτων που τις α-πασχολούν.

Για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Βοστίτσης, Συμπολιτείας και Διακοπτού, η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες». Για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Ακράτας και Αιγείρας στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακράτας. Τέλος, για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Καλαβρύτων, Κλειτορίας και Αροανίας στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Σε κάθε Σύναξη προηγήθηκε Θεία Λειτουργία. Τα θέματα τα οποία συζη-τήθηκαν κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των: Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμαν-δρίτου Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδε-σιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Τσάκαλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βοστίτσης και του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Λυμπέρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Διακοπτού, ήταν διαχειριστικά-οικονομικά, διοικητικά και λατρευτικά. Στην Ιερατική Σύναξη των Καλαβρύτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας όρισε νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων τον Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο Χρήστο Μπίρμπα, Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Σκεπαστού.

Κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου και με ομόφωνη αποδοχή όλων των ιερέων Ιερατικές Συνάξεις θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα. Η επόμενη Σύναξη για όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες ορίστηκε διά την Δευτέρα 28η Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Πηγή: patrastimes.gr