Την ικανοποίησή του καθώς μέσα σε 24 ώρες έκλεισαν ραντεβού για το εμβόλιο πάνω από 100.000 πολίτες ηλικία 40-44 ετών, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας από την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας  συνοδευόμενος από τον βουλευτή Περικλή Μαντά όπου και δήλωσε την ικανοποίησή του για το ρεκόρ που σημειώθηκε στα ραντεβού με το άνοιγμα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

«Αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, σε κάθε ηλικία, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Είναι επίσης εμφανές, ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και, κυρίως, αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο στη σχέση του με τους πολίτες» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με ακόμη πιο ταχείς ρυθμούς

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως είναι παράδειγμα πλέον ο τρόπος με τον οποίο εμβολιάζουμε σε όλη τη χώρα, του πώς πρέπει να εννοείται η σχέση ελληνικού Δημοσίου και πολίτη, στην παροχή υπηρεσιών – στην περίπτωσή μας υπηρεσιών υγείας.

«Θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς» τόνισε.

Σε ότι αφορά την τουριστική σεζόν που ανοίγει, ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος δεδομένων των ρυθμών εμβολιασμού.

«Ευελπιστώ ότι η Καλαμάτα και η Μεσσηνία θα έχουν μια πολύ καλή τουριστική περίοδο. Γι’ αυτό ζήτησα από όλους τους φορείς να προσπαθήσουμε ενωμένοι. Να συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά τεστ στους συμπολίτες μας, να εμβολιάζουμε με αυτούς τους ρυθμούς και να προσέχουμε όλοι τους κανόνες Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο καλοκαίρι και τουριστική περίοδο, η οποία να μπορεί να προχωρήσει παρακάτω και στους φθινοπωρινούς μήνες.

Ο Νομός Μεσσηνίας και η περιοχή έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να προσελκύσει πολύ κόσμο για μια μεγάλη χρονική περίοδο. Πάνω απ’ όλα όμως με ασφάλεια και με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε από το ΓΝ Καλαμάτας την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, κτηριακά, ενεργειακά, με ψηφιοποίηση και ομογενοποίηση – φυσικά και του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του διασυνδεόμενου της Κυπαρισσίας.

Επίσης ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας για τον Nομό με προγεννητικό έλεγχο, προσυμπτωματικό έλεγχο, το λεγόμενο screening, για τις κρίσιμες νόσους, μαστογραφίες για τις γυναίκες, PSA για τους άνδρες, καρδιολογικές εξετάσεις επί υγιούς πληθυσμού.

«Από εδώ και πέρα θα φροντίσουμε να δώσουμε βάση στη Δημόσια Υγεία, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα υγείας ως Έλληνες και να καταλήγουμε λιγότεροι στα Νοσοκομεία της χώρας, σε καλύτερη κατάσταση και με καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης των περιστατικών», είχε αναφέρει.

Πηγή: patrastimes.gr