Οι γειτονιές της Πάτρας για μία ακόμα φορά, αποδεικνύουν γιατί η πρωτεύουσα της Αχαΐας είναι η κοιτίδα του Καραγκιόζη. Γιατί η Πάτρα ήταν και παραμένει για το θέατρο Σκιών, ένα σταυροδρόμι, όπου στη μάχη με το χρόνο και να τα νέα…ήθη ο μακρυχέρης καμπούρης θα βγαίνει πάντα νικητής.

efb3d2d7fdca1b362ab48673817c5230a3b1587f 96835beccd16a3de51641f10dc9d2b9e6f67cd8c

Αυτό προκύπτει από την ανταπόκριση του κοινού στην πρεμιέρα της ενότητας «Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές», που πραγματοποιείται και φέτος από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Ο χώρος του παλαιού δημοτικού σχολείο στα Άνω Συχαινά, ήταν το βράδυ της Κυριακής (χθες) η αφετηρία των παραστάσεων, με τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό να παρουσιάζει στο μπερντέ, έναν καραγκιόζη «Επαναστάτη». Τίτλος της παράστασης « Άνθρωπος αγράμματος και η επανάστασή του». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άνω Συχαινών «Ο προφήτης Ηλίας».

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Τη «σκυτάλη» παίρνει σήμερα Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής ο οποίος στην πλατεία Μακρυγιάννη θα παρουσιάσει «Το φάντασμα του σαραγιού και ο καπετάν Κίσσας». Παράσταση πραγματοποείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο συνοικίας Μακρυγιάννη.

Κεντρικό θέμα των φετινών παραστάσεων, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 27 Ιουλίου η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

 

Επίσης το Θέατρο Σκιών πηγαίνει φέτος στις δομές των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου  – Δημοτική κατασκήνωση Πλαζ και Δημοτική κατασκήνωση Ροϊτίκων – εργαστήρια θεάτρου σκιών (κατασκευή φιγούρας, δημιουργία σεναρίου, μικρή παράσταση), το χρονικό διάστημα από 5 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου 2021.

Υπεύθυνοι για το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων θα είναι ο Χρήστος Καλπουζάνης (Πλαζ) και ο Μπάμπης Μακρής (Ροϊτικα). Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εκπολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Η πραγματοποίηση των παραστάσεων, αποτελεί μία ακόμα δράση του πολιτιστικού Οργανισμού, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια στήριξης των πληγέντων καλλιτεχνών της περιοχής, που επί ένα και πλέον χρόνο ζουν χωρίς κανένα σχεδόν εισόδημα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

ΚΥΡ. 4/7

Ώρα: 21.30

 

ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΣΥΧΑΙΝΑ

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Συχαινών

«Ο Προφήτης Ηλίας»

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ
ΔΕΥΤ. 5/7

Ώρα:21.30

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Πολιτιστικός Σύλλογος Συνοικίας Μακρυγιάννη

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

 

ΤΡΙΤ. 6/7

Ώρα: 21.30

20Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΟΗΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρόης

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ
ΠΕΜ. 8/7

Ώρα: 21.30

Δημ. Σχολείο Αγ. Βασιλείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

 

ΣΑΒ. 10/7

Ώρα: 21.30

 

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΣ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΠΑΡ. 16/7

Ώρα: 21.30

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΣ  Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Θέας Μεσσάτιδος Αχαΐας
«Η Ζωοδόχος Πηγή»
 
ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

 

ΣΑΒ. 17/7

Ώρα: 21.30

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβόλας Πατρών

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

 

ΔΕΥΤ. 19/7

Ώρα: 21.30

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΩΜΑΝΟΥ

Πολιτιστικός Σύλλογος Ρωμανού

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΥΤ. 26/7

Ώρα: 21.30

Πλατεία Αγ. Λαύρας

Σύλλογος Ζακυνθινών

 

ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

 

ΠΑΡ. 27/8

Ώρα: 21.30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων

 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

 

Πηγή: patrastimes.gr