Έντονη είναι η αντίδραση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, την οποία κατηγορούν ότι «έπεσε με τα μούτρα στην υλοποίηση των υπολοίπων  απαιτήσεων του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων που άφησε σε εκκρεμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο, μέσα στις γραμμές της ταξικής πάλης..!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου

«Συνάδελφοι, τα δικαιώματα μας είναι αδιαπραγμάτευτα, η απεργία οι διαδηλώσεις και οι αγώνες μας, δε θα μπουν στο γύψο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έπεσε με τα μούτρα στην υλοποίηση των υπολοίπων  απαιτήσεων του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων που άφησε σε εκκρεμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο, μέσα στις γραμμές της ταξικής πάλης..!

Η μωροφιλόδοξη προσπάθεια της κυβέρνησής να φέρει προς ψήφιση στη βουλή νομοσχέδιο εμπνευσμένο από τον χουντικό νόμο του 1971, προσδοκώντας  να φιμώσει το εργατικό κίνημα και να περιορίσει το δικαίωμα των διαδηλώσεων, δείχνει πως οι εκφραστές του κεφαλαίου προκειμένου να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση του εις βάρος των εργαζομένων, δεν έχουν καμία αναστολή να εντάξουν στο αποσαθρωμένο τους οπλοστάσιο, ακόμη και σκελετούς του παρελθόντος..!

Τα σχέδια τους για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων, είναι συνέχεια του χτυπήματος του δικαιώματος στην Απεργία, τον έλεγχο του περιεχομένου και της λειτουργίας των συνδικάτων, που δρομολόγησε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θωράκισε ακόμη περισσότερο η σημερινή της ΝΔ.

Όλοι τους έχουν κοινό στόχο να βάλουν τον αστυφύλακα μέσα στα συνδικάτα και τους αγώνες ώστε με το μαστίγιο και την τρομοκρατία να προωθούν τα αντεργατικά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, συνεχείς και αιματηρούς αγώνες.

Το “νομοσχέδιο” έκτρωμα, ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο.

Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα “ερμηνείας του νόμου”.

Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Θα μπορεί να απαγορεύει ή ακόμα και να διαλύει μια συγκέντρωση, καθιστώντας μέχρι και «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή ατόμου σε μια διαδήλωση που κατά τη γνώμη της δεν επιτρεπόταν να πραγματοποιηθεί.

Φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις. Η οποιαδήποτε προβοκάτσια και πρόσχημα, θα είναι ικανές αιτίες να καταστέλλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των εργαζομένων κατά το δοκούν..!

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία.

Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.

Συνάδελφοι, το εργατικό κίνημα έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε καταστολές, απαγορεύσεις, διώξεις και καταδίκες. Δεν υποχώρησε, δε συμβιβάστηκε, δε φοβήθηκε. Με τους αγώνες του, το περιεχόμενο τους και τον ταξικό του προσανατολισμό, αντιμετώπισε όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεών του.

Δεν θα επιτρέψουμε οι αγώνες μας να μπουν στον γύψο και κάτω από τον έλεγχο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι αυτό το νομοτερατούργημα, κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, που θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση θα εφαρμοστεί..!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, στην ταξική γραμμή και το πλαίσιο πάλης που έχει επίκεντρο τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, να αντιπαλέψουν όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα αντεργατικά μέτρα.

Για άλλη μια φορά,  θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να μας βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Δεν θα αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί» όλους όσους σχεδιάζουν χτύπημα στην  ζωής μας, θα ανατρέψουμε όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια τους..!

«

Πηγή: patrastimes.gr