Ο Robert De Niro ζει εποχές ισχνών αγελάδων αν όντως ισχύουν όσα ισχυρίζεται. Ο κορωνοϊός είχε δραματική επίδραση στα οικονομικά του, όπως αποκάλυψε στο δικαστήριο ύστερα από διαφορές που έχει με την πρώην σύζυγό του με την οποία βρίσκεται σε διάσταση.

Ο πρωταγωνιστής του Irishman εμφανίστηκε σε κλήση skype, καθώς ο συνήγορος της Grace Hightower γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι ο 76χρονος ηθοποιός περιόρισε το όριο της πιστωτικής κάρτας στην οποία είχε πρόσβαση (από τις 100.000 σε 50.000 δολάρια) και εμπόδιζε την πρόσβασή της στο συγκρότημα κατοικιών που διέμεναν εν μέσω καραντίνας. Οι συνήγοροί του τον δικαιολόγησαν, επισημαίνοντας πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, καθότι λόγω της πανδημίας η αλυσίδα εστιατορίων Nobu και το ξενοδοχείο Greenwich στα οποία είναι μέτοχος είτε έκλεισαν είτε δεν είχαν δουλειά για τους ευνόητους λόγους.

Η δικηγόρος του DeNiro για την ακρίβεια μίλησε για απώλεια εσόδων της τάξεων των 3 εκατ. δολαρίων τον Απρίλιο και των 1.87 εκατ. δολαρίων το Μάιο από το Nobu, ενώ παράλληλα εξήγησε ότι ο πελάτης της, ελλείψει ρευστού χρειάστηκε να δανειστεί χρήματα από τους συνεταίρους του για συγκεκριμένες υποχρεώσεις του που «έτρεχαν». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το προγαμιαίο τους συμβόλαιο από το 2004, ο ηθοποιός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει διατροφή 1 εκατ. δολάρια το χρόνο, αρκεί να βγάζει 15 εκατ. δολάρια ή περισσότερα το μήνα, οπότε όταν αυτό συρρικνώνεται (όπως υπολογίζει ότι θα αγγίξει τα 7,5 εκατ. δολάρια φέτος), αντίστοιχα συρρικνώνεται και το ποσό της διατροφής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Hightower, Kevin McDonough κατηγόρησε τον DeNiro ότι ουσιαστικά εκμεταλλεύεται την πανδημία ως δικαιολογία για να «τη φέρει» στην πρώην γυναίκα του. Τόνισε πως είναι αδύνατον ένας άνθρωπος που βγάζει περίπου 30 εκατ. δολάρια το χρόνο, ξαφνικά το Μάρτιο να μειώνει κατά το ήμισι τη διατροφή και να της απαγορεύει την είσοδο στο σπίτι τους.

Η προσωρινή ρύθμιση του δικαστηρίου για τα παραπάνω, προβλέπει τη διατήρηση του ορίου της πιστωτικής κάρτας στις 50.000 δολάρια το μήνα και την καταβολή επιπλέον 75.000 ώστε να μπορέσει η Hightower να βρεί ένα εξοχικό για την ίδια και τα δύο τους παιδιά. Θυμίζουμε ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει δύο φορές, μία το 1999 (ξαναπαντρεύτηκε το 2004) και άλλη μία το 2018 όταν και κατέθεσε τη δεύτερη αίτηση διαζυγίου.

Πηγή: patrastimes.gr