Η Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ της Κίνας, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την εφαρμογή ενός σχεδίου απόκρισης έκτακτης ανάγκης μετά την καταγραφή 16 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η περιφερειακή κυβέρνηση ανέφερε σήμερα στον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo πως όλες οι πρόσφατες νέες μολύνσεις και τα ασυμπτωματικά περιστατικά που αναφέρθηκαν στην αυτόνομη περιοχή βρίσκονται στην Ουρούμτσι.

Η Σιντζιάνγκ, όπου ζουν τα περισσότερα μέλη της εθνικής μειονότητας των Ουιγούρων στην Κίνα, είχε αποφύγει μέχρι τώρα ως επί το πλείστον τα χειρότερα στην πανδημία του κορονοϊού που εμφανίστηκε στην κεντρική πόλη Ουχάν στα τέλη του περασμένου έτους.

Μέχρι τις 17 Ιουλίου, η περιοχή είχε καταγράψει συνολικά 17 κρούσματα κορονοϊού. Άλλοι 269 άνθρωποι βρίσκονται υπό ιατρική επιτήρηση, σύμφωνα με την περιφερειακή επιτροπή υγείας.

Η πόλη έθεσε σε εφαρμογή χθες ένα σχέδιο απόκρισης έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναλύσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις ασυμπτωματικές μολύνσεις, μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση CCTV, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα διεξαγάγει επιδημιολογικές έρευνες προκειμένου να εντοπίσει την προέλευση της μόλυνσης.

«Η επιδημιολογική κατάσταση είναι γενικά ελεγχόμενη», δήλωσε, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, ο Ρούι Μπάολινγκ, διευθυντής του κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων στην Ουρούμτσι.

Τα μέτρα επιδημιολογικού ελέγχου στην πόλη οδήγησαν στην ακύρωση τουλάχιστον 600 προγραμματισμένων πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουρούμτσι, δηλ. τουλάχιστον του 80% των συνολικών ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας αεροπορικών δεδομένων Varιflight.

Η Ουρούμτσι ανέστειλε επίσης της υπηρεσίες του μετρό από το βράδυ της Πέμπτης.

Περιλαμβανομένων των 16 κρουσμάτων στην Ουρούμτσι, η Κίνα κατέγραψε 22 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ηπειρωτική χώρα στις 17 Ιουλίου, από 10 κρούσματα μία ημέρα νωρίτερα. Άλλα έξι είναι εισαγόμενα κρούσματα.

Η Κίνα κατέγραψε 14 νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, από πέντε χθες.

Η κινεζική πρωτεύουσα, το Πεκίνο, είχε παρουσιάσει μια έξαρση των μολύνσεων από κορονοϊό τον περασμένο μήνα, με την κυβέρνηση να επαναφέρει αυστηρά μέτρα ελέγχου που είχαν χρησιμοποιηθεί σε όλη τη χώρα νωρίτερα φέτος προκειμένου να κατασταλεί το πρώτο κύμα μολύνσεων. Τα μέτρα φαίνεται πως έχουν καταστείλει τις συστάδες στο Πεκίνο.

Μέχρι χθες, η ηπειρωτική Κίνα είχε 83.644 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανέφερε η υπηρεσία υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 παραμένει στους 4.634.

Πηγή: patrastimes.gr