Τη “διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών της τελευταίας εβδομάδας” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, (ΕΡΤ).

Καταγγέλλοντας επιπλέον πως “η πολιτική της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος της κλιματικής κρίσης”, ζήτησε απαντήσεις: “Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην μπορεί να μας απαντήσει πόσα εναέρια μέσα πετάνε αυτή τη στιγμή. Ο κ. Χαρδαλιάς δεν έδωσε καμία απάντηση, και η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει διακοπές!”.

“Πριν ο κ. Χατζηδάκης φέρει τα απλήρωτα δεκάωρα στο υπουργείο Εργασίας, έφερε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ένα περιβαλλοντικό νόμο που ακύρωνε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών, κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να βάλουν χέρι στις εκτάσεις αυτές”, υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι “το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησε να αποσυρθεί”. “Με το νόμο αυτό αντί για ανακύκλωση θα καίμε σκουπίδια”, είπε και προσέθεσε πως “επιπλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε το πιλοτικό πρόγραμμα για τη δασοπροστασία, όπου εργάζονταν 5.066 εργαζόμενοι”.

“Είναι τουλάχιστον προκλητικό τα κυβερνητικά στελέχη να αλληλοσυγχαίρονται, όταν με 2-3 μποφόρ εξαφανίστηκε η βόρεια Εύβοια, κάηκε μεγάλο μέρος στην Αττική, και εκκενώθηκε το Γύθειο”, δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, και κατηγόρησε: “Δυστυχώς η ΝΔ ανακάλυψε ότι έχουμε έναν πολύ δύσκολο καύσωνα πολύ αργά. Καλό θα ήταν να το είχε ανακαλύψει όταν προειδοποίησε σχετικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο και όταν αγνοούσε τα μέτρα προστασίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε ότι “πριν αντιμετωπίσουμε την καταστροφική τελευταία εβδομάδα, η αύξηση των καμμένων εκτάσεων το 2021 ήταν 50% σε σχέση με το 2020 και 116% σε σχέση με το 2019”.

Υπογράμμισε, ακόμη, την άμεση ανάγκη “να αποσυρθεί ο νόμος Χατζηδάκη και με δημόσια διαβούλευση να δημιουργηθεί ένας νέος κλιματικός νόμος, και να επανέλθει το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα δασοπροστασίας”.

Στο μεταξύ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του, ζητώντας από την πολιτεία να σταθεί οικονομικά αρωγός στην οικογένειά του. “Η σκέψη όλων μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, έχοντας χάσει το βιός τους και αγώνες ζωής”, είπε, ενώ κατήγγειλε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού OPEN: “Ενώ υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει απάντηση σήμερα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Πηγή: patrastimes.gr