Την ανάγκη για άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και για δωρεάν, συνταγογράφηση των τεστ για τον κορvνοϊό, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο “Kontra Channel”.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «με πολιτική ευθύνη της ΝΔ έχει μείνει εκτός της μάχης ο ιδιωτικός τομέας, ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει μονοθεματικό». Υποστήριξε ότι «μόλις στις 4 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε ξανά για την τελική ευθεία στη μάχη με την πανδημία και σε 10 ημέρες η Αττική βρέθηκε χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ…Είτε ο κ. Μητσοτάκης έλεγε συνειδητά ψέματα ή είναι εκτός τόπου και χρόνου -σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό… Η κυβέρνηση στηρίζει την κερδοσκοπία των ιδιωτικών συμφερόντων».

Ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία βάσει των οποίων «μέσα σε ένα χρόνο πανδημίας κατά την επίσημη απογραφή εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας 1680 λιγότεροι εργαζόμενοι, ενώ το 2021 η κυβέρνηση επέλεξε να μειώσει κατά 600 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, περιμένει να περάσει η μπόρα της πανδημίας, για να προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης».

Αναφέρθηκε στην κατάσταση στα Νοσοκομεία λέγοντας: «Δύο συνανθρώπους μας χάσαμε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, που περίμεναν να μπουν σε ΜΕΘ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ περίπου 100 άνθρωποι περιμένουν να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυτή τη στιγμή…Το ΕΣΥ κατέληξε να είναι μονοθεματικό και την ίδια στιγμή υπερδιπλασιάστηκε η ημερήσια αποζημίωση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και έφτασε τα 1700 ευρώ».

Ερωτηθείς για την εμπλοκή της Siemens στην παραγωγή των self-tests ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι «είναι ντροπή για την κυβέρνηση να μετατρέπει τη διενέργεια των τεστ σε ζήτημα ατομικής ευθύνης». Έθεσε μία σειρά ερωτήματα: «Τί θα συμβεί αν ένας πολίτης κάνει το τεστ σε ένα φαρμακείο και βγει θετικός; Τί θα σημαίνει για την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζόμενων στο φαρμακείο; Και πόσο εύκολο είναι για έναν εργαζόμενο, που θα ξέρει ότι αν βγει θετικός και μπει σε καραντίνα θα δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, να δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ;». Καταλήγοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η προσπάθεια της να κοροϊδέψει τους πολίτες είναι χυδαία. Μοναδική λύση είναι η συνταγογράφηση των τεστ και η διενέργειά τους με όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα. Εκτός αν το ζήτημα της κυβέρνησης είναι μια ακόμη απευθείας ανάθεση…».

Πηγή: patrastimes.gr