Θύμα απατεώνων που κατάφεραν να του πουλήσουν ένα λυχνάρι ως το… λυχνάρι του Αλαντίν έπεσε γιατρός στην Ινδία.

Οι δύο απατεώνες έπεισαν τον Ινδό επιστήμονα να τους δώσει περίπου 80.000 ευρώ για το λυχνάρι που, όπως του είπαν, έχει μαγικές ιδιότητες.
Όταν ο γιατρός αντιλήφθηκε ότι το λυχνάρι κάθε άλλο παρά του Αλαντίν ήταν, ο Λαέκ Καν, όπως είναι το όνομά του, ενημέρωσε την αστυνομία για την απάτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, οι απατεώνες αρχικά ζήτησαν περισσότερα χρήματα αλλά ο γιατρός τους έδωσε τελικά 7 εκατ. ρουπίες (80.000 ευρώ).

Ο ένας από τους απατεώνες εμφανίστηκε ως μυστικιστής και, κατά τις ίδιες πηγές, έπεισε τον γιατρό ότι εμφάνισε από τζίνι μέσα από λυχνάρι. Όταν, όμως, ο Καν ζήτησε να αγγίξει το τζίνι ή το λυχνάρι εκείνοι του το αρνήθηκαν.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν ήταν ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο τζίνι αν το άγγιζε πριν να ολοκληρωθεί η συνναλαγή. Αν, όμως, γίνονταν όλα όπως του πρότειναν τότε θα το τζίνι θα του έφερνε πλούτη, υγεία και καλή τύχη.

Το μόνο παρήγορο για τον γιατρό είναι ότι δεν είναι ο μόνος που έπεσε θύμα των απατεώνων καθώς σύμφωνα με την αστυνομία «οι δράστες έχουν εξαπατήσει και άλλες οικογένειες με το ίδιο modus operandi με τη συνολική λεία τους να υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ρουπίες».

Πηγή: patrastimes.gr