Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Ινδονησίας συνελήφθη σήμερα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, από την αστυνομία, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι έλαβε 1,2 εκατομμύρια δολάρια ως μίζα, σε σχέση με την επισιτιστική βοήθεια που διανέμεται στους πληθυσμούς που έχουν πληγεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ο Τζουλιάρι Μπατουμπάρα διώκεται έπειτα από την κατάσχεση χθες Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια ερευνών, του ποσού του 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό, που βρέθηκε σε βαλίτσες και σακίδια πλάτης.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα της αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς και είναι ο δεύτερος υπουργός του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο που συλλαμβάνεται σε διάστημα λίγων εβδομάδων για υποψίες περί διαφθοράς.

«Πρόκειται για τα χρήματα των πολιτών, είναι μια βοήθεια που είναι κρίσιμη κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 και για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», δήλωσε ο Γουιντόντο, μετά τη σύλληψη του Μπατουμπάρα, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα προστατεύσει κανέναν υπεύθυνο που διώκεται για διαφθορά.

Η οικονομία της Ινδονησίας, η μεγαλύτερη της νοτιοανατολικής Ασίας, έχει πληγεί από την πανδημία και η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα προγράμματα βοήθειας, ιδίως επισιτιστικής, για να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη.

Μάρτυρες κατηγορούν τον Μπατουμπάρα ότι δέχθηκε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια από δύο εταιρείες, που επιλέχθηκαν για να διανείμουν δέματα με τρόφιμα στους πληγέντες από την πανδημία.

Υποστηρίζουν ότι ο Μπατουμπάρα έλαβε 10.000 ρουπίες ανά δέμα, ήτοι 71 σεντς δολαρίου.

Πηγή: patrastimes.gr