Όαση στην… έρημο της ανύπαρκτης όπως όλα δείχνουν τουριστικής κίνησης για την περιοχή κατά την φετινή θερινή περίοδο, αναμένεται να αποτελέσει το λιμάνι της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Α.Ε. κ. Τσώνης  ήδη έξι εταιρείες που ασχολούνται με την κρουαζιέρα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν “κλείσει” να αποτελέσει η πρωτεύουσα της Αχαϊας έναν απο τους προορισμούς των πλοίων τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πρώτο από τα συνολικά 6 έως 8 κρουαζιερόπλοια που θα καταπλέυσουν στο λιμάνι, θα αφιχθεί προς τα τέλη ιουνίου. Πρόκειται για πλοία τα οποία είναι μικρής χωριτικότητας, καθώς το κάθε ένα απο αυτα μπορεί να φιλοξενοεί 100 με 150 επιβάτες, αλλά ακόμα και αυτή η εξέλιξη, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα φέρει στην πόλη περίπου 1000 επισκέπτες, θεωρείται στην παρούσα φάση θετική.

Κωδικός υδροπλάνα

Σε ότι αφορά το κεφάλαιο υδροπλάνα, ο κ. Τσώνης  τόνισε, πως απο πλευράς ΟΛΠΑ έχουν υπογραφεί τα προβλεπόμενα συμβόλαια με τις δύο εταιρείες και σύμφωνα με το πρόγραμμα τους για τον Σεπτέμβριο έχει προβλεφθεί η πιλοτική έναρξη δοκιμαστικών πτήσεων (DEMO) απο Πάτρα για Κέρκυρα και Παξούς, ενώ σε εξέλιξη είναι η αδειδότηση και των υδατοδρομίων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ πρόσθεσε, ότι προβλέπεται και η πραγματοποίηση πτήσεων από το υδατοδρόμιο της Πάτρας με προορισμό πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς θα έχουν την δυνατότητα προσθαλάσσωσης και απονείωσης στο εδώ υδατοδρόμιο,  αλλά και προσγείωσης – απογείωσης, από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων

Πηγή: patrastimes.gr