Ομοσπονδιακά δάνεια σκοπεύουν να ζητήσουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες μέσω επιστολών πρόθεσης, προκειμένου να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αεροπορική εταιρία United Airlines προειδοποίησε χθες τους εργαζομένους της ότι η αύξηση των κρουσμάτων πλήττει τις κρατήσεις εισιτηρίων, απειλώντας την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης, αλλά και τις θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της ίδιας αεροπορικής εταιρίας αναμένεται να λάβουν μέσα στην εβδομάδα σχετικές ειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την United.

Η εταιρία αναμένει ότι η ζήτηση ταξιδιών θα εξακολουθήσει να δέχεται πιέσεις, μέχρι την εύρεση μιας ευρέως αποδεκτής θεραπείας ή ενός εμβολίου κατά της COVID-19, χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για άμεση ανάκαμψη των αεροπορικών εταιριών.

Οι τιμές των μετοχών των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών μειώθηκαν χθες κατά 5%, με τις μετοχές της United να μειώνονται κατά 7,6%.

Πηγή: patrastimes.gr