Ένας άστεγος στην Ατλάντα των ΗΠΑ ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει αρκετές γάτες και σκύλους που είχαν παγιδευτεί μέσα σε ένα καταφύγιο ζώων όταν στο εσωτερικό του ξέσπασε φωτιά.

Συγκεκριμένα ο 53χρονος Keith Walker εισέβαλε στο καταφύγιο ζώων “W-Underdogs” όταν είδε πως μέσα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά με σημείο εκκίνησης την κουζίνα.

“Φοβόμουν αρκετά, δεν θα πω ψέματα. Αλλά κάτι μέσα μου δεν με άφηνε να μην σώσω τα ζωάκια”, εξήγησε μιλώντας στο CNN o Walker. “Εάν έχεις αγαπήσει έναν σκύλο, μπορείς να αγαπήσεις οποιονδήποτε στον κόσμο. Ο σκύλος μου είναι ο καλύτερός μου φίλος και δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτόν, έτσι ήξερα πως έπρεπε να σώσω όλα αυτά τα ζώα”.

Το καταφύγιο σχεδόν καταστράφηκε από την πυρκαγιά. “Είναι ο φύλακας άγγελός μας”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης. “Ακόμα και οι πυροσβέστες δεν ήθελαν να ρισκάρουν για να σώσουν τα ζώα. Κάλεσαν τους ειδικούς διασώστες, ωστόσο ο Keith είχε ήδη μπει στο κτίριο και δεν βγήκε μέχρι να τα σώσει όλα”.

Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα ζώων γνώριζε τον Walker που ήταν άστεγος από την ηλικία των 13 ετών, καθώς του κρατούσε τον σκύλο κάθε βράδυ.

Ο Walker βρισκόταν στο δρόμο για να πάρει τον Bravo, το σκύλο του για βόλτα, όταμ είδε τη φωτιά που είχε ξεσπάσει.

Πηγή: patrastimes.gr