Η έγκριση μπορεί να γίνει ακόμα και πριν την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών της Φάσης 3, αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους, προειδοποιούν αξιωματούχοι υγείας

Τη βούληση να προωθήσει ταχύτατα ένα εμβόλιο κατά της πανδημίας του Covid -19 εκφράζει ο επικεφαλής ττης Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) Στίβεν Χαν, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο Χαν που υπηρετεί στη θέση του επιτρόπου της FDA, δήλωσε πως η υπηρεσία του έχει προετοιμαστεί για να εγκρίνει ένα εμβόλιο, πριν την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών της Φάσης 3, όπως γράφει το δημοσίευμα.

«Η απόφαση να υποβάλει αίτηση για έγκριση ανήκει σε αυτόν που αναπτύσσει το εμβόλιο, την οποία και θα κρίνουμε», δήλωσε ο Χαν, συμπληρώνοντας ότι «αν υποβάλουν την αίτηση πριν από το τέλος της Τρίτης Φάσης, μπορεί να βρούμε το εμβόλιο κατάλληλο».

Σημειώνεται ότι Κίνα και Ρωσία έχουν εγκρίνει και οι δύο εμβόλια χωρίς να περιμένουν το τέλος των δοκιμών της Τρίτης Φάσης, που είναι οι πιο χρονοβόρες και οι πιο αυστηρές για ένα φάρμακο. Ωστόσο, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προειδοποιούν πως μια τέτοια απόφαση κρύβει κινδύνους.

Πηγή: patrastimes.gr