Ο Μαικ Πενς είναι η γραμμή άμυνας των Ρεπουμπλικάνων μεταξύ του αρχιστράτηγου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για μία τετραήμερη προεκλογική εκστρατεία, εν μέσω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το Τραμπ.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ταξιδεύει σήμερα στη Γιούτα, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στην πρώτη θέση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο αντικαταστάτη για την επανεκλογή του προέδρου Τραμπ, σε μία περίοδο, κατά την οποία, οι δύο άντρες είναι αμφίβολο ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποια άλλη έκτακτη κατάσταση, μετά την θετική διάγνωση του Τραμπ για την πανδημία COVID-19, σχολιάζει το POLITICO.

Μετά από μήνες προεκλογικής εκστρατείας σε χαμηλή ένταση – από το χαιρετισμό ψηφοφόρων σε δείπνα τοπικών προεκλογικών εκστρατειών, μέχρι τις ομιλίες σε βιομηχανικούς εργάτες περιοχών που υποφέρουν από την υποβάθμιση της βιομηχανικής δραστηριότητας (the Rust Belt), ο αντιπρόεδρος Πενς θα έρθει στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, μέσω της τηλεμαχίας με τη Δημοκρατική υποψήφια για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις, μία προεκλογική εκστρατεία στην Αριζόνα για να γίνει η Αμερική Πάλι Μεγάλη (MAGA), αλλά και μία σύντομη στάση στην πολιτεία του, την Ιντιάνα, όπου θα ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές του 2020, μέσω της διαδικασίας της πρώιμης ψηφοφορίας.

Ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα κάνει μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να διασώσει την υποψηφιότητά του, με στόχο την επανεκλογή του Τραμπ.

Ο ίδιος, έχει επιδείξει ένα θετικό πρόσωπο σχετικά με την εκπροσώπηση της αντιπροεδρίας των ΗΠΑ για τους Ρεπουμπλικάνους, σε μία περίοδο ουσιαστικής αστάθειας, παρά την πίεση που δέχεται από τον Λευκό Οίκο, αλλά και πολιτικούς συμμάχους του, ώστε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον, μέχρι την πλήρη ανάρρωση του Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο εθνικό στρατιωτικό ιατρικό κέντρο (The Walter Reed National Military Medical Center), όπου και λαμβάνει μία σειρά θεραπειών και φαρμάκων κατά της COVID-19.

Παρά τις πιέσεις για να παραμείνει εντός της Ουάσινγκτον, οι σύμμαχοι του Πενς αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ίδιος είναι φτιαγμένος για μία στιγμή όπως αυτή, με δεδομένο το κατευναστικό ταμπεραμέντο του, την αντίληψη των κινήσεων της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και της σταθερής αφοσίωσής του, στον πρόεδρο Τραμπ.

Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Πενς παραπονέθηκαν για την απόφαση του να πετάξει προς τη άλλη άκρη των ΗΠΑ, ενώ ο αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων παραμένει στο νοσοκομείο, ενώ αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, έχουν λάβει περιορισμένες ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του.

Οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για την προστασία του αντιπροέδρου στις προεκλογικές εκστρατείες, είναι τα ίδια που απέτυχαν να προστατεύσουν τον πρόεδρο Τραμπ, από την έκθεσή του, στο νέο κορονοϊό.

Πηγή: POLITICO

Πηγή: patrastimes.gr