“Σήμερα, 4 ημέρες μετά τα γνωστά συμβάντα στην παθολογική κλινική των 8 κρουσμάτων και τον θάνατο της συμπολίτισσας για την οποία εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους της, είχαμε τα σχετικά τεστ στις Συναδέλφισσες, τεστ όπου, αν και τα rapid test έδειξαν ήδη 4 νέα κρούσματα, ωστόσο βρισκόμαστε εν αναμονή των μοριακών αποτελεσμάτων, για μια κατάσταση όπου υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλους και βεβαίως έντονος προβληματισμός, για τον χειρισμό όλης αυτής της κατάστασης”, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Σωματείο “Ιπποκράτης” σχολιάζοντας τα δεδομένα με τα νέα κρούσματα κορωνοιού σε εργαζόμενους της παθολογικής κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος, προσθέτοντας:

“Δεδομένου ότι

– Δεν ανεστάλη η εφημερία του Νοσοκομείου, ούτε η λειτουργία της κλινικής, η οποία χωρίς καμία απολύμανση συνεχίζει την λειτουργία της με γεμάτες όλες τις διαθέσιμες κλίνες της.

– Χωρίς καμία προληπτική καραντίνα και σε κανέναν, πέραν των κρουσμάτων, το κενό των οποίων καλύπτουν από άλλα τμήματα, ακόμη και από την Β΄ Παθολογική η οποία διεκδικούσε και διεκδικεί την περαιτέρω ενίσχυση της με προσωπικό.

Και παρ΄ όλα αυτά βλέπουμε

– Από την μια να επισκέπτεται την πόλη μας ο Αν. Υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν είχε καν την ευαισθησία να έλθει και να δει από κοντά την επικρατούσα κατάσταση στον χώρο μας, ο οποίος  δυστυχώς ΗΛΘΟΝ-ΕΙΔΟΝ και ΑΠΗΛΘΟΝ.

– και από την άλλη οι Διοικούντες, αντί να καθίσουν και να επιληφθούν των προβλημάτων, ο ένας αποφεύγει κρυπτόμενος την  επαφή του με το Σωματείο και ο άλλος ψάχνει τους συντάκτες της γνωστής καταγγελίας των Νοσηλευτριών, λες και αυτό είναι το ζητούμενο, καταγγελία πάρα πολύ θετική, που έκαναν πάρα πολύ καλά οι Συναδέλφισσες  που την εξέδωσαν, μια καταγγελία που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά, τις εν κρυπτώ πρακτικές που ασκούνται με  αυθαιρεσία και τσαμπουκά και το ταμπού του φόβου που έντεχνα προωθούν στον χώρο μας  οι Διοικούντες και όχι μόνον.

Εμείς λοιπόν δοθείσης της ευκαιρίας, επιμένουμε και λέμε, όλα αυτά θα πρέπει να πάρουν τέλος. Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία μας, χωρίς άγχος και αγωνία θα πρέπει να έχουμε απολύμανση των χώρων όπου παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά και τέτοιες καταστάσεις, τεστ και καραντίνα όπου υφίσταται το πρόβλημα, εφαρμογή όλων των μέτρων και κανόνων της ασφαλούς λειτουργίας μας.

Καλούμε την Διοίκηση να αφήσει την αστυνομικού χαρακτήρα πρακτική της, να ξεφορτωθεί τον κομματικό της μανδύα και να λειτουργήσει συνεργαζόμενη με όλους, όπως πρέπει και αρμόζει σ΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, όπου κλήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες Διοίκησης.”

Πηγή: patrastimes.gr