Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, o διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη δεύτερη φορά σε επέμβαση. Μάλιστα, ο 35χρονος ενώ υποβαλλόταν σε εξετάσεις, εμφάνισε συμπτώματα που ανησύχησαν τους γιατρούς. Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για θρόμβωση με αποτέλεσμα να σημάνει ξανά συναγερμός. Στις 19.00 το απόγευμα ο 35χρονος υπεβλήθη ξανά σε χειρουργείο ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης, η θρόμβωση που παρουσίασε ο 35χρονος, σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

 Σε κάθε περίπτωση ο 35χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να τον παρακολουθούν.

Πατέρας του 35χρονου: Σήμερα είναι καλά

Ο πατέρας του 35χρονου, Νίκος Μεταξάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι ο γιος του, ο Αλέξανδρος είναι καλά, αλλά χθες είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. “Όταν έμαθε ότι θα ξαναμπεί. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του, παρά το πόδι. Όταν μπαίναμε στο χειρουργείο μας είχαν πει ότι πάμε για ακρωτηριασμό” περιέγραψε.

«Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό» σημείωσε, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια. «Είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια» τόνισε.

Πηγή: patrastimes.gr