Τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Εικαστικών και Θεατρολόγων για μόνιμους διορισμούς και ισοκατανομή οργανικών θέσεων, στηρίζει όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πάτρας, τονίζοντας:

“Η πολιτική της αδιοριστίας και των περικοπών, οι νόμοι που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση καθώς και η αδιαλλαξία της σημερινής Κυβέρνησης ,έχουν επιδεινώσει και υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν στην εκπαίδευση των παιδιών μας οι εικαστικές τέχνες και οι τέχνες συνολικότερα.

Η υπηρεσιακή αποτύπωση των οργανικών κενών του κλάδου ΠΕ08 (Καλλιτεχνικά) καθώς και του κλάδου ΠΕ91 (Θεατρικής Αγωγής) είναι ανύπαρκτη. Θεωρούμε πως η έλλειψη οργανικών θέσεων αποτελεί μέγιστη απαξίωση για τους κλάδους των Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον αυτών των μαθημάτων στην εκπαίδευση και για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που διδάσκουν αυτά τα μαθήματα.

Είναι ανάγκη:

  • να συσταθούν οι οργανικές θέσεις, που απαιτούνται, για αυτά τα δύο μαθήματα στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
  • η Θεατρική Αγωγή να διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου.
    να γίνει ισοκατανομή των οργανικών θέσεων που θα προκύψουν από τους μόνιμους διορισμούς .

Με βάση όλα αυτά το ΔΣ του Συλλόγου μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Εικαστικών και Θεατρολόγων για μόνιμους διορισμούς και ισοκατανομή οργανικών θέσεων καθώς και τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν στις 21-05-2021  και ώρα 13:30 μ.μ. μαζί με άλλους κλάδους ( Πληροφορικής, εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, μουσικής κ.α).

Είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους που μετά από 20 χρόνια αναπληρωτές  ζητούν το αυτονόητο , δηλαδή να προκηρυχθούν αναλογικά των προσλήψεων θέσεις για όλους τους κλάδους.”

Πηγή: patrastimes.gr