Σημερινά στοιχεία παραπέμπουν σε αργή επαναφορά της οικονομίας, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων που είναι από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη

 Περισσότερες από τις μισές εταιρείες στην Ισπανία που έκλεισαν στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κοροναϊού έχουν ανοίξει ξανά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία ανακάμπτει αργά.

Ο αριθμός των εταιρειών που έχουν εγγραφεί στο σύστημα πληρωμών κοινωνικής ασφάλισης έως τα τέλη Ιουλίου ήταν 1.282.346, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης, ή 91.240 λιγότερες εταιρείες από ό,τι τον Φεβρουάριο, λίγο πριν από την επιβολή του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID -19.

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι από την έναρξη της χαλάρωσης του κλειδώματος τον Μάιο, 49.159 εταιρείες έχουν δηλώσει την επαναλειτουργία τους στο κράτος. Αυτό είναι λίγο πάνω από το μισό του αριθμού που έκλεισε όταν η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Οι τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο από την οικονομία μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου ήταν η εκπαίδευση, όπου το 22,6% των εταιρειών έκλεισε και η γεωργία και η αλιεία, όπου το 15,2% των επιχειρήσεων σταμάτησαν τις συναλλαγές, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 αυξάνεται σταθερά από το τέλος του κλειδώματος τον Ιούνιο.

Η Ισπανία ανακοίνωσε 3.650 νέα κρούσματα την Παρασκευή, ανεβάζοντας το συνολικό άθροισμα σε 386.054. Ο αριθμός των νεκρών ήταν 28.838.

Πηγή: patrastimes.gr