Για πρώτη φορά αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού, τον Μάιο, η Ιταλία κατέγραψε πάνω από 1.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, απότην Παρασκευή ως το Σάββατο αναφέρθηκαν 1.071 νέα κρούσματα της Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων, από την έναρξη της πανδημίας, ανέρχεται πλέον στις 258.126.

Επίσης, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 35.430.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώνονται στις περιφέρειες με πρωτεύουσες την Ρώμη, το Μιλάνο και την Βενετία. Σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 226.

Παράλληλα, το υπουργείο παιδείας της Ρώμης ανακοίνωσε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες των ιταλικών σχολείων θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 14 του μηνός. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα διαμορφωθεί η όλη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με την επιστροφή των Ιταλών από τις διακοπές (ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα) και αμέσως μετά την επαναλειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Οστια, 30 χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, διατάχθηκε το κλείσιμο δυο οργανωμένων πλαζ, στις οποίες τον Δεκαπενταύγουστο οργανώθηκαν πάρτι, με αποτέλεσμα, ορισμένοι νέοι που συμμετείχαν σε αυτά, να διαγνωστούν θετικοί στον ιό.

Η Ιταλία, μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, κατάφερε να την περιορίσει από τα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να επιρρίπτουν την ευθύνη στις συναθροίσεις που συνδέονται με τις διακοπές και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Η τελευταία φορά που στην Ιταλία είχαν καταγραφεί περισσότερα κρούσματα ήταν στις 12 Μαΐου, με 1.402 μολύνσεις, έξι ημέρες πριν επιτραπεί να ξανανοίξουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα μετά την καραντίνα των 10 εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr