O Μεξικανός Ντεμιάν Μπιτσίρ είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, που δεν απασχόλησε ποτέ αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας και φίλοι και συνεργάτες μιλούν για έναν καλοσυνάτο και ήρεμο άνθρωπο.

Ο ηθοποιός έχει μια αξιοσημείωτη καριέρα τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση και το 2012 προτάθηκε για Όσκαρ για την ταινία A Better Life, ενώ πρόσφατα τον είδαμε στην ταινία The Midnight Sky στο Netflix.

Aυτό που δεν γνωρίζει όμως ο περισσότερος κόσμος είναι ότι ο Μπιτσίρ τον Απρίλιο του 2019 έχασε την αγαπημένη του σύζυγο Stefanie Sherk. H 37χρονη ηθοποιός που συμπρωταγωνίστησε με τον άντρα της στην τηλεοπτική σειρά Grand Hotel του ABC, αυτοκτόνησε, βυθίζοντας σε απέραντη θλίψη τον επί 8 χρόνια σύζυγό της, που μέχρι τώρα δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό της. Το πιστοποιητικού του θανάτου της ανέφερε ως αιτία την ασφυξία, αφού η Sherk επέλεξε να πνιγεί στην πισίνα του σπιτιού τους.

Ο Ντεμιάν Μπιτσίρ με την αγαπημένη του σύζυγο Στεφάνι

Ο Μπιτσίρ, γράφοντας ένα συγκλονιστικό μακροσκελές κείμενο στο Deadline, άνοιξε για πρώτη φορά την καρδιά του και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν:

“Υπάρχουν τρία πράγματα για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα κι αυτά είναι το σύμπαν, οι ωκεανοί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Το πώς λειτουργεί το μυαλό μας παραμένει ένα μυστήριο με πολλούς τρόπους. Μια σειρά στοιχείων αρκεί να πάει στραβά για να δημιουργήσει μια καταστροφική καταιγίδα. Μερικά από αυτά τα στοιχεία, όπως φαίνεται, βρίσκονται κάπου στη βαθύτερη γωνιά του μυαλού μας, τόσο μέσα στον εγκέφαλό μας, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα παραμείνει ένα μυστήριο σε όλη μας τη ζωή.

Κάποια άλλα θα προκληθούν από διαφορετικές συνθήκες, παράγοντες ή ανθρώπους. Τα περισσότερα δε από αυτά θα τα βιώσουμε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Αυτές οι συνθήκες θα μας διαμορφώσουν ως ενήλικες. Ορισμένα από αυτά τα ζητήματα θα προκληθούν από τρίτα μέρη ή οντότητες. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον, το εργασιακό περιβάλλον, το πολιτικό περιβάλλον και φυσικά τα φάρμακα που θα καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Το πιο δύσκολο μέρος του χαμού ενός αγαπημένου προσώπου είναι η σκληρή συνειδητοποίηση της πραγματικής απώλειας και η δυσκολία αποδοχής της οριστικής απουσίας του. Το να ξέρεις ότι ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή λέτε, και ανεξάρτητα από ό, τι συμβαίνει στη ζωή σας, δεν θα δείτε ποτέ ξανά αυτό το άτομο, δημιουργεί ένα απίστευτα ανήσυχο συναίσθημα που σας ενοχλεί καθημερινά.

Το να μην μπορείς να τους αγκαλιάσεις ξανά ή να κοιτάξεις τα όμορφα μάτια τους, είναι μια καταστροφική πραγματικότητα που τρώει την ψυχή σου. Προκειμένου να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι πήγε στραβά, δεν σταματάς να σκέφτεσαι τι μπορούσες να είχες κάνει ή να μην είχες κάνει, τι να είχες πει και τι να μην έλεγες.

Το να κατηγορείς τον εαυτό σου είναι η πιο άγρια κατάσταση που βιώνεις στο μυαλό, αμέσως μετά την απώλεια. Η απώλεια της αγαπημένης μου Stefanie μας προκάλεσε σοκ. Η ζωή της γυναίκας μου ήταν σχεδόν τέλεια. Ήμασταν μία ομάδα. Ήμασταν η ενέργεια και η ευτυχία του άλλου. Ήμασταν αδερφές ψυχές. Απλούστατο. Είχαμε τόσα πολλά σχέδια να κάνουμε μαζί. Γνωρίζαμε και οι δύο πόσο δύσκολο είναι για κάθε ηθοποιό να φτιάξει μια καριέρα σε αυτόν τον κλάδο, οπότε πολεμήσαμε με πάθος και αποφασιστικότητα, αν και πολλές φορές απογοητευτήκαμε αλλά συνεχίσαμε με πίστη να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Το να προσπαθείς να επιβιώσεις σε έναν κλάδο που κανείς δεν σε προσλαμβάνει, μπορεί να αποθαρρύνει και την πιο δυνατή καρδιά. Η επιμονή και η πίστη στην τέχνη σε έναν κόσμο, όπου ο αριθμός των followers που έχετε στα social media, μετράει περισσότερο στα μάτια των παραγωγών, παρά τα ταλέντα σας, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε ηθοποιός. Υπάρχουν όμως δύο άμεσα μέτρα που μπορείτε να λάβετε και να διατηρήσετε δυνατά: να προετοιμάσετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο τρόπο και να κάνετε υπομονή.

Η Stefanie έκανε και τα δύο καλύτερα από οποιονδήποτε ξέρω. Το υπέροχο ταλέντο και η πίστη της ήταν οι ισχυρότερες αρετές της. Αλλά όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί, τίποτα δεν πηγαίνει σωστά. Όλοι έχουμε περάσει μια δύσκολη νύχτα στη ζωή μας, αλλά η απώλεια του ύπνου σας από τα συνταγογραφούμενα υπνωτικά χάπια είναι μια καταστροφική, επικίνδυνη και στην περίπτωσή μας, θανατηφόρα περιοχή.

Πηγή: patrastimes.gr