Δημόσια συγνώμη για την απώλεια της ψυχραιμίας του και τις χειρονομίες, κατά μελών της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, που ήταν στην αίθουσα -πριν από ακριβώς μια εβδομάδα- ζήτησε χθες Τρίτη, εντός του Κοινοβουλίου, ο Κώστας Μάρκου. Ο αχαιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τη συμπεριφορά του καθώς είχε διατυπώσει χαρακτηρισμούς κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας να ανακοινώσει ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα καταργείται το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συβούλιο Υγείας) στο οποίο προεδρεύει εδώ και 4,5 χρόνια ο κ. Μάρκου.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο Κ. Μάρκου υποστήριξε ότι υπήρξαν πιέσεις ώστε να παραιτηθεί και ζήτησε, εκ νέου, από τον υπουργό κ. Κικίλια να μην καταργήσει το ΚΕΣΥ, κάνοντας λόγο για «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου».

«Δεν ήταν αρεστή η παρουσία μου στην θέση του προέδρου. Σαν αποτέλεσμα δήλωσε ότι θα το καταργήσει. Σας δηλώνω από αυτό το βήμα ότι αύριο (Σ.Σ. σήμερα) θα καταθέσω την παραίτηση μου από πρόεδρος του ΚΕΣΥ και καλώ τον Βασίλη Κικίλια να μην καταργήσει ένα θεσμό εξαιρετικά χρήσιμο και εξαιρετικά παραγωγικό», είπε ο κ. Μάρκου κατά την τοποθέτησή του χθες νωρίς το απόγευμα, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, σε νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του την προηγούμενη εβδομάδα λέγοντας ότι παρασύρθηκε επειδή άκουσε να του αποδίδεται η κατηγορία του «διαπλεκόμενου» και «διπλοθεσίτη». «Νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ για το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα μιλήσω ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ναι έχασα την ψυχραιμία μου και ζητάω συγνώμη γι’ αυτό. Την έχασα όταν άκουσα να με αποκαλούν διαπλεκόμενο και βουτηγμένο στη λάσπη. Η ένταση της έκφρασης μου και οι χειρονομίες μου έδωσαν την αφορμή για ερμηνείες που δεν ήταν στην πρόθεσή μου».

Πηγή: patrastimes.gr