Η αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη έχει θορυβήσει τόσο τους επιστήμονες, όσο και την πολιτεία, καθώς σήμερα επισκέπτεται την πόλη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για να έχει μια εμπεριστατωμένη επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως σήμερα θα ανακοινωθούν οι μετρήσεις στα λύματα και της Δευτέρας και της Τρίτης, γιατί πλέον γίνονται καθημερινές μετρήσεις.

Όπως είπε στον “ΑΝΤ1” «η 9η Φεβρουαρίου δηλαδή η περασμένη Τρίτη είναι ίδια με την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, βρισκόμαστε στα υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Κι αν κάνουμε μια αντιπαραβολή με το φθινόπωρο, είμαστε στην 21η Οκτωβρίου του 2020».

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα του ιικού φορτίου αντανακλά τον αριθμό των θετικοποιημένων κρουσμάτων. «Άρα το μοντέλο αυτό μας δίνει περίπου στα 100+ καθημερινά σ’ αυτήν την εικόνα για τη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά θα φανούν σε 3-4 ημέρες», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Σημείωσε ωστόσο, ότι τώρα σε σχέση με τον Οκτώβριο, έχουμε εντελώς διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. «Τον Οκτώβριο είχαμε ανοιχτά τα σχολεία, όπως και την εστίαση και το λιανεμπόριο. Ναι μεν δεν έχουμε τώρα αυτά, αλλά έχουμε τις μεταλλάξεις του ιού, που είναι πολύ πιο μεταδοτικές».

Πηγή: patrastimes.gr