Έκκληση για δωρεά αίματος απευθύνουν στους πατρινούς οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναμία, Δρεπανοκυτταρική Νόσο και όσοι πάσχουν από ασθένειες που είναι απαραίτητη η μετάγγιση αίματος.

Οι ελλείψεις σε αίμα ήταν μεγάλες και έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά την επιβολή των μέτρων περιορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετάβαση στην οποιαδήποτε νοσηλευτική μονάδα ή κινητή μονάδα αιμοδοσίας, προκειμένου να γίνει η αιμοληψία, χρησιμοποιείται ο ΚΩΔΙΚΟΣ 4.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Πρόληψης και Βοήθειας Ατόμων με Θαλασσαιμία “Πάτρα 1982”

“Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας covid-19, η επίδειξη αλληλεγγύης και η προσφορά προς το συνάνθρωπο μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Οι ελλείψεις σε αίμα είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη μετάγγισης να κινδυνεύουν ενώ οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα, έχουν ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ θεραπεία την μετάγγιση αίματος.

Αγαπητοί φίλοι σας απευθύνουμε έκκληση να προσέρθετε, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα και με ασφάλεια, να αιμοδοτήσετε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.
Οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων αλλά και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν λάβει όλα τα μέτρα, προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία με ασφάλεια πλέον και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η μετακίνηση ενόψει lockdown έχει συμπεριληφθεί στο έντυπο και στα sms.

Ας μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει!”

Πηγή: patrastimes.gr