«Κανονικά τα πανηγύρια πρέπει να απαγορευτούν» εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυρία Παγώνη είπε πως τα πανηγύρια πρέπει να απαγορευτούν αφού δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

«Τα πανηγύρια είναι ωραία, αλλά δεν είναι για αυτή την εποχή. Κανονικά πρέπει να απαγορευτούν. Πανηγύρι με απόσταση δε γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παγώνη εξέφρασε την ανησυχία τη για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της έλευσης τουριστών.

Σχολίασε πως ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η περίπτωση της Σερβίας, αφού πριν την απαγόρευση της έλευσης Σέρβων είχαν μπει τουρίστες στην Ελλάδα.

Για το αν θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις και για άλλες χώρες η κυρία Παγώνη είπε ότι «εξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά χώρα, τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων, αλλά και τους νεκρούς. Δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων, αν θα κλείσουμε τα σύνορα».
Τεστ στα σύνορα

Η κυρία Παγώνη είπε πως το γεγονός ότι θα γίνονται τεστ σε όλους στα σύνορα είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει, ώστε εφόσον υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, θα είναι ευκόλοτερη και η ιχνηλάτηση των επαφών.

Πάντως, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών εμφανίστηκε καθησυχαστική για την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες, σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ανησυχητικές τις τελευταίες 5 ημέρες για τις χώρες που έχουν πάρα πολλά κρούσματα.

Πηγή: patrastimes.gr