Οι διασωληνώσεις, τα βαριά περιστατικά και οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι μία εικόνα που θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες παραδέχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκης Βατόπουλος διότι είναι μία εικόνα του παρελθόντος, ενώ ξεκαθάρισε ότι κρούσματα υπάρχουν παντού και καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής.

«Η αίσθησή μου είναι ότι η μείωση είναι μικρότερη εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης πράγμα που σημαίνει ότι το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις μικρότερες πόλεις, και ότι ο ιός είναι παντού και ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε πόλη που τώρα δεν έχει κρούσματα μπορεί ξαφνικά να βγει στο προσκήνιο», συνέχισε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο “Open TV”.

Σε ερώτηση σχετικά με την άρση των μέτρων τα Χριστούγεννα σημείωσε ότι «πραγματικά υπάρχει πρόβλημα» τονίζοντας ωστόσο ότι το να υπάρξει μία κοινωνική ζωή την περίοδο των εορτών είναι πολύ σημαντική για το ηθικό των πολιτών και την οικονομία. Χαρακτήρισε προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «πολύ νωρίς» το άνοιγμα της χώρας στην 1η Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι τα σταγονίδια, ο συνωστισμός και η μετάδοση από τις επιφάνειες σε μικρότερο βαθμό, ενώ ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «υπάρχουν μεταλλάξεις αλλά ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα».

Πηγή: patrastimes.gr