Η πανδημία του κορονοϊού «χτύπησε» και τα κάμπινγκ όλης της χώρας. Όπως είπε στο Sputnik ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου, τις τελευταίες ημέρες ξένοι τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους.

Τα συστατικά του ελληνικού καλοκαιριού -θάλασσα, ήλιος, φύση- ωθούν πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες να προτιμήσουν να κάνουν τις διακοπές τους σε κάμπινγκ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες κάμπινγκ, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική χώρα, και με την πανδημία του κορονοϊού φαινόταν ότι το φετινό καλοκαίρι θα αποτελούσαν επιλογή πολλών ξένων και Ελλήνων τουριστών οι οποίοι θα ήθελαν να αποφύγουν το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια υπό τον φόβο ότι σε κάποιο μπορεί να είχε μείνει κάποιος που νοσεί από κορονοϊό.

Ο φόβος όμως της πανδημίας αλλά και η εμφάνιση νέων κρουσμάτων δεν έφεραν ούτε στους ιδιοκτήτες των κάμπινγκ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, Αντώνη Δεληδημητρίου -αριθμεί 300 κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα- η πληρότητα είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε όλα της κάμπινγκ της χώρας.

«Πανελλαδικά σε όλα τα κάμπινγκ είναι μειωμένες κατά 80% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο» δήλωσε στο Sputnik ο κ. Δεληδημητρίου.

Ο ίδιος διατηρεί κάμπινγκ στη Σιθωνία της Χαλκιδικής και -όπως ανέφερε- «τα κάμπινγκ στη Χαλκιδικής έχουν επίσης πληρότητες μειωμένες σε σχέση με πέρσι κατά 80%». «Όμως, τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα η εικόνα είναι λίγο καλύτερη καθώς έρχονται αρκετοί Θεσσαλονικείς για τριήμερο» τόνισε.

Εσωτερικό σύγχρονου τροχόσπιτου
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : FACEBOOK/CAMPER CLUB
Διακοπές με τροχόσπιτο: Έρχεται στην Ελλάδα το νέο trend της εποχής της πανδημίας;
Παράλληλα, ο κ. Δεληδημητρίου επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται πολλές ακυρώσεις στις κρατήσεις που είχαν κάνει οι ξένοι τουρίστες, κυρίως Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και Βούλγαροι.

«Ελπίζαμε ότι θα πήγαινε λίγο καλύτερα αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουμε πολλές ακυρώσεις από τους ξένους τουρίστες. Μια εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι για παράδειγμα ότι ο Βούλγαρος θα σκεφτεί να δώσει και 250 ευρώ για να κάνει το τεστ και είναι και λίγο θέμα ψυχολογίας να πας τα παιδιά σου να τους κάνεις τεστ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραλία στη Χαλκιδική
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Γιατί οι Βούλγαροι προτιμούν διακοπές στην Ελλάδα: «Είναι πιο φτηνά απ’ ό,τι στη Βουλγαρία»
Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε, παρότι το προηγούμενο τρίμηνο στην Ευρώπη καταγράφηκαν σημαντικές πωλήσεις αυτοκινούμενων τροχόσπιτων «η αύξηση στα κόμιστρα των πλοίων που έγινε επειδή ταξιδεύουν με μειωμένο αριθμό επιβατών λόγω κορονοϊού προφανώς δυσκολεύει κάποιους να έρθουν εδώ».

Τα μέτρα προστασίας
Στα κάμπινγκ -σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης- τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα έναντι του κορονοϊού.

«Όλο το προσωπικό φορά μάσκες ενώ σε όσα κάμπινγκ υπάρχουν δωμάτια φορούν και γάντια όταν μπαίνουν σε αυτά. Οι τουαλέτες καθαρίζονται συνεχώς καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ για μία ώρα κάθε μέρα κλειδώνουν εντελώς για το κοινό προκειμένου να γίνει ειδική απολύμανση» υπογράμμισε ο κ. Δεληδημητρίου και κατέληξε:

«Το θέμα της υγείας είναι πολύ σοβαρό και κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτό. Η φετινή σεζόν θα πάει έτσι. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε καλά και ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα».

Πηγή: patrastimes.gr