Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι, όπως και οι πυροσβέστες, με τη φωτιά στη Λίμνη της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, η φωτιά συνεχίζει να καίει, ενώ εκτιμάται πως καταστράφηκε περιοχή που έσφυζε από ζωή και πράσινο, καθώς σε αυτή υπήρχαν πολλά πεύκα.

Όλη τη νύχτα πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα έδιναν μάχες για να συγκρατήσουν τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς συνεχώς άλλαζαν, συνεχώς αυξάνονταν, συνεχώς ξεπερνούσαν τις γραμμές άμυνας. Εκτείνονται από τα χωριά Δρυμώνας και Κουρκούλη ως τους οικισμούς Χρόνια και Σηπιάδα, σε μήκος που σε ευθεία ξεπερνά τα 9 χιλιόμετρα.

Καθηλωμένα τα εναέρια μέσα

Αυτή την ώρα και εν αναμονή της άφιξης των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο στο δημαρχείο της Λίμνης, στην Εύβοια, στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο αναμένονται στην περιοχή της φωτιάς, ωστόσο ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας ακόμη δεν επιτρέπουν στους χειριστές να εκτελέσουν πτήσεις πάνω από τα καμένα.

«Πρέπει να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα. Δεν πρόκειται να σταματήσει η φωτιά με δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο», ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Βίντεο – σοκ από τη μάχη στην Εύβοια

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη μάχη που έδωσαν χτες πυροσβέστες και κάτοικοι στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

«Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!», λέει στη Πυροσβεστική ένας κάτοικος, ενώ οι φλόγες αρχικά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παρακείμενο βενζινάδικο και πιο αργά «γλείφουν» τα σπίτια.

Πηγή: patrastimes.gr